Ballar a ritme d’una rentadora espatllada

Heart Wash
Espai Firal d’Esterri d’Àneu, 25 d’agost de 2019

Mar Gómez proposa una trobada dins una rentadora. Un enamorament entre llençols. Un joc de cossos i mirades. Però només a mitges. L’amor no acaba de fluir, l’humor tampoc. La rentadora no acaba de funcionar i l’espectacle s’encalla.

La peça passeja entre la dansa i el teatre. Dues disciplines que, al trobar-se, es perden. Passa sovint als espectacles de dansa-teatre. Al compartir escena, es comptes de sumar, resten. És una llàstima. El més admirable de tota la coreografia és l’actuació del noi, excel·lentment elàstic i acròbatic. Ella, en canvi, pràcticament no balla i adopta el paper de dura, el contrapunt rígid.

El plantejament i format de l’espectacle podria recordar a Los Moñekos (We-Ding, Amortal Combat) però ells estripen la dansa fins a fer-la més còmica. I la situació de la dona protagonista, farta i veient com passa el temps, podria recordar-nos a Wet Floor, on el registre és absolutament clownesc o a l’A mí no me escribió Tenesse de Roberto G. Alonso, purament narratiu però molt més suggerent. Tan Los Moñekos com Cris-is aconsegueixen divertir més al públic familiar i Roberto G. Alonso transmet millor el missatge als més grans.

Un joc de cossos i mirades, que com l’amor o la rentadora, no acaba de funcionar.

Martí Rossell
@MartiRosPel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *