Blanc sobre blanc sobre l’escenàri.

El 4 de desembre vaig veure ART al Goya, aquí us comparteixo la breu crítica que en faig.

Art és una obra de Yasmina Reza que ens planteja a través d’un text divertit i fresc i la direcció de Miequel Gorriz diferents debats i portes sobre la subjectivitat i les posicions.

Tindrem una escenografia, d’entrada, magnifica. Simple i senzilla formada de diferents marcs que no ens poden evitar fer pensar que estem veient “un quadre”… i Quin quadre!

Les tensions entre tres caràcters, tres personatges, en definitiva tres “amics” que veuen truncada la seva relació per un quadre. L’obra ens fa pensar que només és un quadre i alhora que un quadre és molt més que un quadre, tant pels seus admiradors com pels seus detractors.

Les tensions que planteja l’obra semblaran d’entrada obvies, però un tercer personatge aparentment feble i afable carregarà sobre les espatlles el pes de l’equilibri, pes que ens sorprendrà quan les tensions canviïn de posició. Quan vegem que darrere d’allò evident sempre i pot haver matisos, encara que siguin d’un blanc més beix.

Els tres actors es toregen, es critiquen, es llencen punyalades, però sobretot juguen sobre l’escenari amb un art finíssim que no ens deixarà indiferents, algunes coses són subjectives com els gustos artístics. El treball d’aquests actors no ho és.

 

art

 

Roger Puig

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *