Articles #novaveu


06/09/2022

N al Z

per Aitana Pérez Navarro

El Festival Z és un festival teatral jove que no deixa de sorprendre. Aquest aposta tant per iniciatives de trobada entre persones del sector artístic com per debats o posades en escena. El 9 de juliol Novaveu vam ser convidats a participar en una sèrie d'activitats que ens van deixar amb ganes de veure continuar creixent a aquest festival.

Comencem el dia assistint a la Presentació d'una llei de teatre de Catalunya. L'esdeveniment sona a una cosa formal, a trobada en la qual cal anar d'americana i corbata. No obstant això, en entrar a El Canal vaig ser rebuda amb un somriure per part de tot l'equip i vaig poder veure que el lloc estava ple d'accions participatives perquè totes les persones que fóssim allí presents poguéssim iniciar converses entre nosaltres i compartir opinions i idees d'una manera molt fluida. L'espai estava molt ben preparat i l'ambient era relaxat, cosa que entre jocs i riures va aconseguir crear un clima d'aprenentatge mutu, actiu i molt interessant. Entre opinions i aprenentatge, gairebé sense adonar-nos, vam passar a trobar-nos en el debat Progressem cap a un món millor?, on es van poder escoltar diferents veus amb opinions enriquidores.

Una estona més tard, ens trobàvem a la sala Kropotkin on l'americana i la corbata sí que van ser presents i és que, per a parlar de Noves espiritualitats per a persones atees cal posar-se seriós. La cia. Atzucac ens van presentar aquest projecte embrió (com el grup el va anomenar) que ens va fer riure i pensar sobre en què creiem. Personalment, m'hagués encantat estar el dia en què Eva Grabuleda, Dolça Alcanyís i Aram Pou es van asseure a la terrassa d'un bar i van començar a parlar sobre espiritualitat; el projecte que han creat em va fer voler saber més sobre aquest tema. Aquest embrió es convertirà en un gran fetus que tinc ganes de conèixer.

El Festival Z aposta pel teatre jove, cosa que fa molta falta. Aquest festival tan recent em fa sentir que "a mi tampoc m'agrada el teatre" (tal com diu el seu emblema) sinó que m'apassiona.

Aitana Pérez Navarro
@aperezn00