Articles #novaveu


08/01/2020

Temps de dansa

per Berta Cotrina

Desembre en Dansa, Celrà (Girona). Cicle de dansa contemporània. 30 de novembre de 2019

Desembre en dansa és l’opció perfecta per entrar dins d’un món ple de moviment. Quatre dies frenètics. Una marca per fixar al calendari. 

Fotografia: Berta Cotrina

Comencem el dia amb ceguesa, dos cossos es mouen per l’espai, no hi veuen, són Pols. La Laura Alcalà i l’Emma Riba experimenten el naixement, el descobrir un món. Dos cossos entrelligats que a poc a poc s’individualitzen. Semblen perdudes, el tacte com a referent. Un batec, dos batecs, i la humanitat sencera; una reflexió crítica de la nostra societat, que posa al públic com actiu agent. La nostra reacció: allunyar-nos, seguir aïllats.

Distanciats uns dels altres anem cap al Meeting point, el punt de trobada de dos artistes. Dues persones desconegudes, separades pels grans oceans, es troben i a poc a poc es descobreixen un a l’altre. Una relació d’amistat que trenca amb les parets de la ficció: la complicitat dels desconeguts i a la vegada íntims artistes. El paral·lelisme entre el viatge i la trobada, ple d’acrobàcies, pot remetre, en algun moment, als refugiats que arriben del mediterrani. Però la felicitat que respiren els moviments conviden allunyar-se d’aquesta idea. 

Hem viatjat d’una punta a l’altra, però no hem volat al món dels somnis. Volen Volen és un espectacle de dansa per als més menuts amb una coreografia fàcil d’aprendre i de ballar.  Però és l’escenografia el que fa que el públic al·lucini: un joc de globus amb heli que surten per art de màgia. Un espectacle que s'emmiralla amb la gran creativitats dels infants.

Aquests tres espectacles només són un petit tast de quatre dies plens de dansa, on tothom hi té cabuda; desembre és temps de dansa!

Fotografia: Berta Cotrina

Berta Cotrina@becodo