Xiula - Descontrol Orquestral

informació obraCompanyia:
Xiula
Sinopsi:

Hi haurà moments per riure, per cantar, per ballar i també per plorar i deixar que la tristesa remogui els sentiments per arrelats al nostre cor. Descontrol Orquestral és un espectacle que, com si fos una sessió de teràpia, ens convida a deixar anar l’autoexigència que tots i totes portem a dins i celebrar que som com som i fem el que podem. Amb tota mena d’instruments i una orquestra de corda de deu músics, l’artilleria musical d’aquesta proposta marcarà el ritme d’un viatge des de la criança fins aquells moments en què l’univers ens posa de cap per avall. És un espectacle on interactuareu amb els músics i us sentireu reflectits constantment.

Crítica: Xiula - Descontrol Orquestral

21/12/2022

Descontrol de rialles

per Aitana Pérez Navarro

Descontrol Mparental
Auditori de Girona, 8 de desembre de 2022

Jan Garrido, Rikki Arjuna, Adrià Heredia i Marc Soto són els components del grup Xiula que, a través de la música i l'animació creen espectacles educatius d'allò més dinàmics. El passat 8 de desembre l'Auditori de Girona va rebre a xicotets i gran per fer-los viure una autèntica experiència d'aprenentatge amb l'espectacle Descontrol orquestral que repassa el seu disc Descontrol Mparental.

En aquesta ocasió el grup no es trobava sol a escena i és que, en aquest nou espectacle, Xiula estava acompanyat d'una orquestra de corda que donava joc durant l'actuació i que ajudava al grup a crear un so de molta qualitat fàcil de ser gaudit. Els músics de corda formaven part del "call center" de la gran oficina que el grup havia preparat sobre l'escenari per realitzar el seu show.

Des del primer moment dintre del recinte ja hi havia activitats perquè els petits de la família comencessin a divertir-se, creant així un ambient participatiu on es donava per segur que els més petits i les més petites de casa gaudirien molt de l'espectacle que anaven a veure.

A l'auditori no hi quedava cap lloc lliure i no és d'estranyar, ja que Xiula aconsegueix que tot el món s'ho passi molt bé al seu costat. A través de teatre clown, cançons i molt de confeti, el grup va transmetre al públic valors necessaris per al dia a dia; com que està bé equivocar-se (amb la cançó Tot està bé) o que la diversitat és bonica (amb la cançó Mirada estràbica) entre altres. Els artistes involucraven, trencant la quarta paret, als espectadors i espectadores de manera que ens feien sentir part de la seva oficina.

Durant tot el show les rialles, bromes i improvisacions de Xiula van conquistar els cors del públic i van aconseguir esbossar un somriure a la cara de cadascuna de les persones que hi érem a la sala.

En definitiva, Descontrol Orquestral és un espectacle apte per tothom que tingui entre zero i cent anys, que ens fa aprendre i gaudir com si tornessin a ser petits.

Aitana Pérez Navarro
@aperezn00