El poder dels pallassos

Bye bye, Confetti
Pista d’Esterri d’Àneu, 26 de juliol de 2019

Pallassos plens de significat. Amb un passat, un present i un futur. Alguna cosa a explicar, a partir d’on donar voltes. Gran part dels espectacles de pallassos neixen del “perquè sí”, de la trama gratuïta. Bye bye, Confetti és l’excepció. Pallassos amb coses a dir.

La Baldufa és una companyia amb molts anys de trajectòria. Tant carrer com sala, tant contes com altres històries, els hem vist fer de tot. Són inconformistes i s’han atrevit a innovar. En aquest últim espectacle no han quedat enrere i s’han llençat al clown, tot parlant de poder i democràcia.
Confetti ha mort. Tres pallassos han perdut el seu guia, el seu cap, el seu líder. Tot plorant s’enfrontaran amb la dificultat de manar a gust de tothom. A base de números de clown parlaran de poder, de democràcia, de votar i de política. Només quatre pinzellades del tema per poder portar l’obra a qualsevol país gràcies a aquest llenguatge universal: l’humor.

Quan rius tot agafa una altra dimensió. Controlen el ritme de l’escena per provocar el riure de l’espectador a cada moment. Riuen nens i grans. Un ensurt, una ensopegada o un petard, qualsevol excusa és bona per arrencar una riallada. Persecucions, jocs absurds i altres números que fan riure a tothom que en tingui ganes.

Una grada circular embolcalla l’escena de forma magnífica. Els clowns llueixen un vestuari excel·lent. Els tres intèrprets s’entenen de meravella a base de patacades, salts i crits. La música i la llum ens acompanyen en el viatge. I no podem demanar res més.

La Baldufa encerta de ple amb un espectacle delicadament esbojarrat, que fa diana a caps i cors dels espectadors de totes les edats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *