En dissecció

Un grupo de performers mira hacia el oriente
Sala Atrium, 24 de maig de 2018

Després d’un intens procés creatiu, Arrogante Albino arriba a la Sala Atrium per mostrar-nos les seves entranyes. És un espectacle sobre l’espectacle, amb molta part audiovisual, de fet quasi més de la meitat de l’obra, que més que una obra és un documental.

En efecte, han estat gravant-se abans de venir i també un cop aquí, generant així material que després seleccionarien o no en la tria final. Aquests moments en vídeo queden intercalats entre les escenes que han anat desenvolupant un cop aquí, el resultat? Un mix entre història i percepció que ens vol mostrar totes les cares de la seva experiència com a creadors en territori desconegut. Vivències, pensaments i desitjos en un còctel de realitat i ficció que ens farà riure del ridícul i observar la quotidianitat a parts iguals.

La idea original de treballar la meitat de la companyia des de Guadalajara i l’altra meitat des de Barcelona ha generat finalment certs problemes pràctics: la diferència horària, la dificultat de conciliar-ho amb la jornada laboral i la família, etc. Així és que els membres del grup que s’han quedat a Barcelona s’han estat dedicant únicament i exclusiva a la producció d’Un grupo de performers mira hacia el oriente cosa que els que s’han quedat a Mèxic no han pogut fer. En el resultat final s’ha vist una mica forçat i allargat l’intent d’inclusió de la part del grup que era a Mèxic.

Prova i error en la creació d’una escena, punts de vista, inquietuds personals, canvi de les premisses establertes inicialment i problemes econòmics i burocràtics són alguns dels desafiaments que es troba una companyia quan s’enfronta a un procés creatiu, que aquí trobarem obert al públic amb rutina, nostàlgia i humor.

Era una aposta arriscada, que s’ha transformat i possiblement ho seguirà fent. Que a més parteix d’una iniciativa d’intercanvi internacional que cal promoure i repetir, quina millor manera d’enriquir la nostra cultura? Així que us animem a tots a fer-los una visita!

Quelot Martín @quelcom_
Joana Cortils

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *