És el luxe políticament reprovable?

Jacuzzi
Sala Flyhard, 9 de juny de 2019

Foto: Roser Blanch

Falten pocs dies per les eleccions i la candidata del partit municipal d’esquerres s’està construint un jacuzzi de gamma alta, d’un color rosa Paris Hilton i amb un fil musical especial. Què en pensarà, la gent, si aquesta informació es filtra? És el luxe moralment, políticament, reprovable?

En plena ressaca municipalista, pendents només dels pactes post-electorals, ens queda Jacuzzi (fins el 17 de juny!). Una comèdia-musical que tracta la hipocresia en la política institucional (o professional, ecs).

En el repartiment hi trobem Antònia Jaume, que encarna l’alcaldessa en funcions i candidata a la reelecció, Laia Alsina, assessora de l’oposició i amant de l’alcaldessa, i Oriol Guinart, el lampista, que ho sap tot i vol aprofitar-se’n. Els tres intèrprets canten unes peces que s’enganxen maleïdes com l’himne d’un partit. Destaca especialment Laia Alsina, en un paper en el que sap jugar molt, divertida, i en treu partit.

L’escenografia és aparentment simple: un jacuzzi al mig de l’escenari. Al mateix lloc on fa poc hi vèiem el mig cotxe de Lifespoiler. És el que té, la Flyhard, que l’escenari té la mida exacta. La de mig cotxe o la d’un jacuzzi. No gaire més. Hi han fet també un joc de llums i de so que, a més de servir per la cromoteràpia del jacuzzi, acompanya l’obra magníficament.

Amb el format d’una comèdia simpàtica, escrita per Marc Rosich, i amb música de Clara Peya, reflexionem i riem sobre algunes de les vergonyes de la democràcia representativa.

Per cert. Hi ha una anècdota, potser apòcrifa, de l’inefable Alejandro Lerroux. Després d’assistir a una manifestació obrera uns manifestants se’l van trobar prenent ostres i cava a una terrassa del Paral·lel. Quan l’hi ho van recriminar, ell va dir que lluitava amb el moviment obrer per a que tots poguessin prendre ostres i cava. Així, que passa el temps i les coses canvien. Abans eren les ostres i el cava, i ara pot ser un jacuzzi, o un “chalet” amb piscina i caseta per convidats. Sí és que Jacuzzi és ficció i comèdia, però no tant.

David Jou
@DavidDovlatov

1 comentari

  1. Laura Ulldemolins i Jornet Laura

    Ostres! Diria que al mateix Lerroux se’l van trobar que es vestia amb roba d’obrer i pujava al vagó de tercera classe i llavors, al baixar, el dutxaven i es tornava a posar la roba oficial.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *