Fabià Puigserver o l’agitació dels plàtans

Kingdom
Teatre Lliure, 16 de gener de 2019

Dissabte 16 les Agitadores Lliures van celebrar la seva 2a jornada. Constava d’una visita al Teatre Lliure de Montjuic, una sessió de micro obert, la funció de Kingdom i una post funció per parlar de l’humor.

A les cinc en punt va començar la visita amb cinc persones i sis agitadores lliures (si no recordo malament). Al ser pocs (segurament degut a la manifestació) vam recórrer tot el teatre de cap a peus. De la pinta al magatzem passant pels camerinos, les sales d’assaig i un llarg etcètera. Vam conèixer la història del Lliure a mans d’una dona molt coneixedora de l’espai i de la importància de Fabià Puigserver. Després les Agitadores van convidar a la reflexió tot llegint una bona colla d’acudits ofensius que van fer repensar els límits de l’humor. I començava Kingdom.

Va ser la meva primera experiència amb l’Agrupación Señor Serrano després d’haver-ne sentit a parlar molt. Tot i esperar-me un espectacle molt sorprenent em van sorprendre encara més. Els Señor Serrano tenen una altra manera d’entendre el teatre. A nivell tècnic dominen la situació a la perfecció i controlen tècniques molt poc utilitzades. Retraten la societat consumista i capitalista després de dir, amb molta ironia: estamos bien, estamos bien, estamos bien. El bombardeig visual i conceptual d’imatges passa per davant teu i et fa reflexionar amb metàfores constants. No t’agrada tot. No et convenç tot. No et fa reflexionar tot. Però tot et sorprèn i et fa entrar en un més-difícil-encara d’acció. Surts de la sala remogut i molt diferent. Ja n’hi ha prou amb això, no?

No vaig poder acabar la jornada perquè a les nou havíem de ser a la Biblioteca de Catalunya, però vaig sortir ben agitat.

Si Fabià Puigserver tornés a viure…menjaria plàtans amb les Agitadores?

Martí Rossell
@MartiRosPel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *