Home, not so sweet, home

Fun Home
Teatre Condal, 27 de setembre de 2018

© Teatre Condal

El Teatre Condal estrena sota el paraigües d’Onyric – projecte centrat en teatre musical – l’espectacle Fun Home. Es tracta d’una adaptació de l’aclamat homònim de Broadway, dirigida per Daniel Anglès. El text original, però, sorgeix de la novel·la gràfica d’Alison Bechdel, una obra semi-autobiogràfica que parla sobre problemes familiars i la seva sortida de l’armari.

Després d’aquesta introducció que en general no m’agrada posar en una crítica, puc utilitzar-la de recolzament per dir que el que més em va agradar de l’obra, malauradament, no és mèrit seu. Ja que és la història, i els temes que tracta – orientació sexual, suïcidi, rols de gènere, problemes familiars – el que més m’emporto a casa.

La posada en escena – principalment la direcció i la interpretació – no em va semblar innovadora, més aviat al contrari, molt clàssica. Tot i així, encara que el format no m’atragués, si que valoro la gran qualitat de les interpretacions, en especial la de Mariona Castillo, que és sublim.

D’altra banda, l’escenografia modular també és digne de valorar i aplaudir. Molt interessant crear diversos espais i atmòsferes a partir d’amagar o fer sorgir els mòduls.

En tot cas, valoro que es porti a l’escena catalana, espectacles tan necessaris com aquests, per intentar obrir els ulls als qui encara es neguen a fer-ho, i per, d’alguna manera, ajudar a que la societat sigui més feminista.

Anna Molinet
@Annafase_

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *