Iaia - Mambo Project

informació obraDirecció:
Jordi Font, Nina Solà Carbonell
Intèrprets:
Pino Steiner, Jordi Font, Mireia Illamola
Il·luminació:
Mario Andrés
Dramatúrgia:
Verònica Navas, Ferran Echegaray
Companyia:
Mambo Project
Sinopsi:

Aquest col·lectiu de teatre multidisciplinari treballa amb els llenguatges teatral i cinematogràfic per apropar-se a nous formats dramatúrgics i crear un espai escènic immersiu, on l’espectador té una experiència participativa, amb la investigació documental com a eix vertebrador. A Iaia, el públic entra al menjador de l’àvia per reconstruir i reviure la seva història.

Crítica: Iaia - Mambo Project

12/04/2023

Iaia, jo també ho vull ser!

per Joana Jané Tarragó

Iaia de Mambo Project
Llinars del Vallès, 27 de febrer de 2023

Quantes vegades t’has assegut a escoltar les històries de vida de la teva iaia? Tinc la sensació que tot sovint perdem la noció del temps i ens deixem encantar per un present futurista que anul·la totes aquelles experiències d’on venim.

Aquesta peça, en canvi, t’encisa des de la tendresa i la cruesa. Et fa ser partícip del joc de vida d’un conjunt de iaies que, sí, efectivament, podrien ser la meva. O la teva. O la de qualsevol de nosaltres. No te n’adones i ets al bell mig d’un casament, festejant o a missa. No és una idealització, és una vivència. El que aconsegueix Iaia és compartir unes històries de joventut que també formen part de nosaltres. T’embolcallen en una vivència personal compartida amb la resta de participants, i ho fan a través del teatre.

Mambo Project t’ofereix una opció de teatre innovadora, íntima i emocional. Et fa sentir part del seu projecte des de la il·lusió i la participació. Surto amb ganes de donar les gràcies a totes les iaies per reivindicar-se com a tals; per fer-nos créixer a les que hem vingut després; per exposar les seves intimitats ocultes i censurades; i per deixar a Mambo Project fer-les visibles d’una manera tan delicada, respectuosa i íntima.

Joana Jané Tarragó