Justícia poètica contra l’oblit

Trópico de Covadonga
Fira Tàrrega, 8 de setembre de 2019

© El Cohete

Al col·legi de Sant Josep ens trobem amb una de les propostes més potents de Fira Tàrrega, malgrat sigui alhora una de les peces menys “de carrer” (espai cobert i amb graderia a la italiana). Es tracta de Trópico de Covadonga, una creació de Rodrigo Cuevas. Ens presenta un format força clàssic de concert, però on també hi ha una presència performàtica important. Entre una cançó i altra, interpel·la al públic i el fa partícep de l’espectacle.

Ell mateix s’autodenomina agitador folclòric, una definició molt encertada, ja que ens trobem davant d’un artista que mesclant folclore espanyol (en especial asturià) i música electrònica ha creat el seu propi imaginari, on ens convida a entrar.

Les cançons, a banda de ser una amalgama perfecta de diferents gèneres, tenen una alta càrrega històrica i reivindicativa, homenatjant a figures que van protagonitzar petites grans revolucions i que han quedat en l’oblit. En les seves pròpies paraules: “ja que no es va fer justícia en el seu moment, sento que com a mínim aquestes persones mereixen justícia poètica

En resum, ens trobem amb un espectacle molt ben teixit, ple de color a nivell musical i que emociona. Una crida a viure la vida de manera diversa i lliure.

Anna Molinet
@Annafase_

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *