L’alegria de la casa feta d’electricitat

L’habitació del costat
La Villarroel, 28 de novembre de 2017

A la segona meitat del segle XX, a les afores de Nova York, el doctor Givings inventa un enginy contra la histèria i la neurosi: el vibrador. L’alegria, el consol, els calfreds, les corrents d’aire, el gemec, el crit, l’èxtasi; l’alegria de la casa feta d’enginyeria i electricitat. Les pacients acudeixen a la cita del doctor Givings amb un fervor inèdit. Els pacients —Oh, tabú prostàtic!—, també.

Aquesta comèdia de Sarah Ruhl, dirigida per Julio Manrique, és un vodevil simpàtic que planteja qüestions encara irresoltes sobre el plaer, la identitat sexual i l’amor.

Tot i que el ritme inicial és encomanadís, un cop desvetllats els secrets del meravellós invent, la trama es torna lenta i repetitiva. L’actriu Alba Florejachs, misteriosa i emancipada, és genial. Fa, d’un personatge secundari, un de veritablement profund. També destaca la interpretació de Pol López, romàntic i malaurat, que té la virtut de fer-te petar de riure sense perdre un bri de credibilitat.

Si voleu una comèdia sexual i emancipadora aneu a veure L’habitació del costat. Hi trobareu un petit enginy elèctric que, qui sap, potser us agrada.

David Jou
@DavidDovlatov

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *