Rojo estándar

informació obraDirecció:
Rosa Diaz
Dramatúrgia:
Alba Sarraute
Intèrprets:
Darío Dumont, Greta García, Eulàlia Bergadà
Coreografia:
Didier Théron
Sinopsi:

“L’amor és un misteri. Tot en ell són fenòmens a quin més inexplicable, tot en ell és il·lògic, tot en ell és vaguetat i absurd.” Bécquer,

Espectacle on des del moviment com a força centrífuga i constant, dos éssers oposats es troben en una escena banyada pel surrealisme, en què el que es presenta com a estàndard deixa de ser-ho. Els colors marquen el ritme, la forma d’allò viu; i l’amor, guiat pel circ i la dansa, n’és la peça clau.


Crítica: Rojo estándar

12/09/2019

Les acrobàcies de l’amor

per Martí Rossell Pelfort
Rojo estándar Pista d'Esterri d'Àneu, 26 de juliol de 2019 Un punt de trobada entre el circ i l'amor. Un cercle vermell on tot és possible. Objectes de ganxet plens de bellesa. Un espai idoni per fer acrobàcies amb l'amor. Dues persones coincideixen en aquest misteriós espai. No es coneixen. O potser sí. Se sorprenen. Es miren. S'impressionen. I comencen les acrobàcies. Ell demostra les seves habilitats. Ella les mira i en reclama més i més. Ell juga. Ella posa les normes. El joc està servit. I juguen. Oposats, diferents, es busquen i s'allunyen, intermitentment. Darío Dumont hi aporta l'acrobàcia neta i excel·lent. Greta García la comicitat més esbojarrada. Es complementen de meravella. Rosa Díaz, a la direcció, hi aporta el toc artesanal, proper, que trobem als seus espectacles. De la delicadesa del vestuari a l'encertada senzillesa de l'espai escènic, tots els aspectes tècnics estan cuidats al detall. L'amor i l'humor són els eixos vertebradors del Festival Esbaiola't d'enguany. Així es demostra a Rojo estándar, on conflueixen per crear aquest circ que balla i gira, com ho fa la vida.