Les paraules han de ser els ulls que no té

EL miracle d’Anne Sullivan

Teatre del Raval 19 de febrer de 2017

Ni vista ni oïda, com es creix en un món així? El Teatre del Raval retorna una obra basada en els fets de la vida de Helen Keller al teatre. Una autobiografia (The Story of My Life, 1903) passada a sèrie de televisió, adaptada al teatre, readaptada al cinema i ara cap al teatre altre cop. Com es construeix la identitat de la persona? Com interactua? Com es comunica? Què pensa? El miracle d’Anne Sullivan ens mostrarà els primers passos cap a la vida en societat de la dona que s’hauria de llicenciar a Cambridge per convertir-se en escriptora, activista política i filantropa, des del punt de vista d’Anne Sullivan,  la institutriu que li va obrir el món i la va acompanyar la resta de la seva vida.

En un escenari Empar López aconsegueix encabir una casa de dues plantes, el jardí i una caseta de fusta sense saturar-nos. De manera fluida i comprensible els personatges canvien d’ambients mentre una il·luminació general constant ens permetrà presenciar les diverses escenes que es poden produir en un mateix moment. Gran actuació de Míriam Escurriola (Anne Sulivan) i impressionant primera aparició als escenaris professionals de Mar Ferrer (Helen Keller), qui a moments aconsegueix fer dubtar a l’espectador de si es tracta d’una actriu cega que es mou de manera sorprenent per l’escenari o d’una actriu que aconsegueix mantenir perfectament el seu paper.

Aquells que recordin la pel·lícula trobaran en aquesta obra una fidedigna representació en la que s’ha reproduït meticulosament la ambientació del període original , no hi trobarem per tant una adaptació a la actualitat. Si que s’han afegit alguns components, a vegades un pèl sobtats, que no eren al film i ens permetran conèixer el personatge d’Anne Sullivan amb una mica més de profunditat.

El miracle d’Anne Sullivan ens presenta en definitiva un exemple no només de superació que emociona, sinó també de desafiament a les “veritats” assumides per la societat i una reivindicació de la igualtat i el dret al coneixement.

Quelot Martín

http://www.teatredelraval.com/el-miracle-danne-sullivan/
http://www.teatredelraval.com/el-miracle-danne-sullivan/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *