L’invent del plàtan

Kingdom
TNT. Teatre Alegria, 29 de setembre de 2018

Kingdom és la crònica sobre la creació d’una necessitat: els plàtans. La companyia Agrupación Señor Serranofidel al seu estil, ens presenta un espectacle que combina vídeo, música, coreografies i cançons en directe. Àlex Serrano, Pau Palacios i Ferran Dordal, amb un gran equip al darrera, creen aquesta peça que ens fa reflexionar, mitjançant la figura de King Kong i l’explotació de plàtans, sobre el depredador model capitalista en el que ens trobem immersos i quines són les lleis que el regeixen.

Tres taules llarguíssimes plenes d’objectes i maquetes que, al llarg de tota l’obra, s’aniran projectant a la gran pantalla que cobreix tot el fons de l’escenari. Cinc actors, un dels quals vestit de plàtan, són els encarregats d’explicar-nos aquesta original història; una metàfora sobre l’aparició del capitalisme gens allunyada de la realitat. Un treball desenfadat i sarcàstic que els actors desenvolupen amb molta naturalitat.

Comencen l’obra exposant la idea que el món ha progressat, i la reafirmen repetint incansablement un estamos bien que el públic rep incrèdul entre rialles. Aquest estamos bien contrasta amb la imatge de la dona en un espectacle que promet virilitat, i és que només hi trobarem Barbys, dones menjant plàtans de forma lasciva o sent atacades pel King Kong. I en aquest context del tot masclista arriba el colofó amb la performance final on hi participen un gran nombre de col·laboradors que ajuden a reblar el clau i, personalment, fer-me sentir violentada i molt vulnerable. Un final eixordador que em va fer plorar d’impotència.

Joana Cortils

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *