Lo nostro

Acorar
Sala La Planeta, 11 de novembre de 2017. 

Fotografia: Francesc Massaguer

El passat dia 11 de novembre, en Toni Gomila va portar el seu projecte Acorar al Festival Temporada Alta de Girona. Quart any consecutiu que es pot disfrutar del seu humor a la ciutat.

Amb una posada en escena senzilla, acompanyat per un plafó on projectar unes provocadores imatges, uns sons estridents i utilitzant un espai reduït d’escenari, en Toni Gomila aconsegueix atreure al públic gràcies al seu do de la paraula. Amb la matança del porc com a fil conductor, ironitza sobre els canvis succeïts a la illa de Mallorca, la societat i els pobles. Un autèntic atac a la ignorància.

Acorar un animal és entès com matar (una bèstia) traspassant-li el cor. La matança del porc és un acte tradicional, ocasionant el moviment de peces familiars i del cercle pròxim d’amistats, recalcant la implicació i la pertinença en aquest acte. La sincronització, el treball en equip, la compenetració, donant el paper important a la gent amb major experiència, són fets elementals per aconseguir tots un mateix fi. A través de l’ús de diferents entonacions i les seves gesticulacions, aquesta peça teatral busca una reflexió en l’espectador sobre el seu món més proper.

Reflexionar sobre la vida i la mort, els fets que succeeixen en el seu transcurs, atorgats en el paper del pobre animal, denota com de treballada està la peça, per convertir els seus monòlegs en la sobrassada perfecta.

Elena Aran

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *