Montjuïc amaga un secret

El hilo de Ariadna
Teatro de los Sentidos, 13 de desembre de 2018

(c) Teatro de los Sentidos

La veritat és que és difícil relatar de manera objectiva una experiència tan personal i única – i sense fer cap spoiler. El fil d’Ariadna forma part del Teatro de los Sentidos, creació d’Enrique Vargas. La idea és oferir a l’espectador una experiència personalitzada, que jugui amb les emocions i els sentits, i que prengui un significat diferent per a cada persona.

En una casa que sembla abandonada, situada enmig d’un descampat a dalt de la muntanya de Montjuïc, hi ha instal·lat aquest curiós teatre que ja des de fora ens indica que no és convencional. I és que allà dins s’hi cuina màgia. A foc lent.

El fil d’Ariadna no ens explica una història, sinó que ens convida a un viatge on nosaltres mateixos, de manera individual, traçarem el nostre camí. Durant aproximadament una hora, recordarem sentits que mai treballem amb cura ni hi parem atenció, com el tacte o la gravetat. I intensificarem sentits que no valorem prou, com l’olfacte. Es destrueix per complet el concepte de la quarta paret, ensorrant l’arquitectura d’escenari-públic, i es desdibuixa la diferència entre intèrpret i espectador, ja que tan la companyia com la persona que entra a viure l’experiència tenen un rol dual on interactuen entre ells i a vegades observen i d’altres són observats. M’agrada parlar de El fil d’Ariadna com un viatge, més que un espectacle, perquè es tracta d’una experiència que t’emociona, t’ensenya, et fa reflexionar i et revela coses de tu mateix… perquè quan surts, no ets la mateixa persona que eres quan has entrat, i tens la sensació d’haver viscut en una altre món durant molt temps.

És tan trencador que no dóna ni oportunitat a aplaudir, així que des d’aquí: gràcies per la màgia que creeu i per fer-nos volar a una altra dimensió.

Anna Molinet
@Annafase_

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *