Sexpiertos

informació obraDirecció:
Mireia Gabilondo
Companyia:
Tanttaka Teatroa
Sinopsi:

Una comèdia, premi Max a la millor producció, d’unes de les companyies teatrals basques de referència

L’Anna i el Nico estan atrapats en un ascensor i passaran de ser desconeguts a fer-se amics. Una comèdia de creixement personal que revela les vivències afectivosexuals d’un periodista amb paràlisi cerebral i una venedora de caramels, demostrant que tots tenim pors, somnis i il·lusions.

Crítica: Sexpiertos

10/11/2023

PETITA PARÀLISI

per Aitana Pérez Navarro

Sexpiertos

Teatre de Salt, 31 d'octubre de 2023


Per què hi ha tan pocs espectacles en els quals apareixen persones amb diversitat funcional? El passat 31 d'Octubre, el Teatre de Salt es va omplir de cadires de rodes sobre i sota l'escena. Va ser preciós veure tanta diversitat, suposo que no estem acostumades a veure la vida en escena, encara que creiem el contrari.

Nico és un periodista amb paràlisi cerebral.
Ana és una venedora de “chuches” amb problemes en l'amor.

Tots dos es van conèixer fa tres anys en un ascensor i a “Sexpiertos” ens expliquen la seva història.

Nico va camí a tatuar-se “TÚ” en el pit.
Ana va en cerca d'aquest algú que li mogui el cor.

Mirin Arrieta (Ana) i Telmo Irureta (Nico) protagonitzen aquesta tragicomèdia que neix de la companyia Tanttaka Teatroa i que va guanyar el premi Max 2023 a la Millor tasca de producció de la XXVI amb aquesta obra.

Nico i Ana estan tancats en un ascensor.
Nico i Ana comencen a parlar de sexe.

L'obra ens mostra la visió sexe-afectiva en diversos tipus de cossos i sense caure en l’estereotip de la pena sinó al contrari creant una posada en escena dinàmica i participativa, les artistes trenquen amb la quarta paret fent que el públic rigui, empatitzi amb la història i reflexioni.

“Perquè tots es pensen que és la meva primera vegada?” Pregunta Nico.
“Nico, a tu t'agradaria ser pare?” Pregunta Ana.

I durant tota l'obra ens van mostrant respostes a aquestes i més preguntes que totes ens hem plantejat alguna vegada. La diversitat funcional i el sexe per fi estan en escena juntes i és meravellós.

“Sexpiertos” ens parla sobre la solitud, l'amor i el sexe fent-nos veure que cadascuna de nosaltres patim una petita paràlisi per falta d’empatia i un excés de vergonya aliena. “Sexpiertos” desbloqueja aquest estigma.


Aitana Pérez Navarro