Talent per connectar amb els adolescents

My (Hip-Hop) History
Institut Pere Vives Vich, 26 d’abril de 2019

Connectar amb els adolescents és el que intenten molts projectes d’arts escèniques i, normalment, no destaquen pel seu triomf. És paradoxal que, en l’època de la hiperconnectivitat i de la relació instantània entre les persones, costi tan connectar amb el teatre. El Dani Pulmón decideix trencar amb aquest fet i, per fer-ho, només necessita un equip de so.

Dani Pulmón és el nom artístic d’un dels millors beatboxers del panorama actual. Ha participat en alguns dels concursos més importants del món i ha viatjat demostrant el seu talent per tot arreu. La seva capacitat d’aprenentatge i el seu esperit autodicacta li han permès millorar la seva tècnica fins que ha esdevingut excel·lent i sorprenent.

Però més enllà de la tècnica trobem el gran encert de l’espectacle en la relació amb el públic. En menys d’un minut el beatboxer es posa el públic a la butxaca i acosegueix mantenir aquest efecte fins el final de la funció. I com s’entén? Pel seu esperit juvenil. No pretén ser jove, ho és, almenys d’esperit. I diu paraulotes. I és atrevit. I és com molts adolescents. I això agrada. Agrada als joves.

L’obra té un únic objectiu: apropar el beatbox. Sí, explica una mica d’història, gèneres similars, anècdotes i peculiaritats sobre el beatbox, però es pren la llibertat d’exhibir el seu immens talent i permet al públic la participació de forma molt activa en l’espectacle.

Tenir un sol objectiu i aconseguir complir-lo és molt millor que pretendre més del que es pot aconseguir. Dani Pulmón, als seus peus.

Martí Rossell Pelfort
@MartiRosPel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *