Un breakdown passat els 60… És complicat!

El declive
La VIllarroel, 5 de novembre de 2018

Tenir un breakdown i replantejar-t’ho tot a l’edat universitària és normal. Tenir-lo als 40s, amb la famosa crisi, també; i si em pressiones potser fins i tot als 50. Però si quan ja passes els 60s i, amb bona part de la vida al teu darrere, t’ho replanteges tot… aleshores ja pot ser una mica més complicat.

La companyia argentina Banfield Teatre Ensamble arriba a La Villarroel amb El Declive, una obra còmica i a la vegada trista però, sobretot, tendra. Comença amb dues dones xerrant (o una xerrant i l’altra escoltant sense més remei) i a l’ambient hi regna un humor “random”. A poc a poc, amb l’arribada dels seus homes, les crisis comencen a venir i, amb elles, el drama. El que comença amb una discussió de diumenge tarda acaba amb un dels dos homes renunciant a tota una vida sencera d’infelicitat i frustració personal i professional. Tot i que, al cap i a la fi, potser sempre acaba guanyant la comoditat del que ja tenim.

Enrique Amido, Cristina Pachi Molloy, Carlos  Rosas i Lide Uranga, sota la direcció de Nelson Valente, ens expliquen aquest drama quotidià jugant amb la tendresa que et desperten els seus particulars personatges, que de seguida et fas teus. La història, que es passa ràpida ja que només dura una horeta, se serveix de monòlegs intensos seguits de diàlegs més suavitzadors i els actors aconsegueixen passar del res al tot en qüestió de segons.

Així doncs El declive és un obra tendra, que ens parla de la vida mateixa i ens ho fa capgirar tot una mica. Una obra que ha viatjat milers de quilòmetres així que aprofiteu i passeu-vos per la Villarroel!

Maria Pujol i Cèlia Ventura
@MariettaPuco i @soctastaolletes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *