La noche de los muertos vivientes

informació obraDirecció:
Roger Julià
Adaptació:
Daniel Anglès
Intèrprets:
Víctor Gómez Casademunt, Roger Julià, Mercè Martínez, Malcom McCarthy , Míriam Tortosa, Nesa Vidaurrázaga, Jordi Soriano, Alèxia Pascual
Escenografia:
David Pizarro
Vestuari:
Nuria Cardoner
Il·luminació:
Sylvia Kuchinow
So:
Jordi Ballbé
Caracterització:
Núria Llunell
Sinopsi:

Un grup d’estranys s’amaguen en una granja a la qual s’acosten hordes de morts vivents i zombis devoradors de cervells. Si tan sols poguessin trobar alguna manera de mantenir-se tots amb vida…

Què podria sortir malament?

A través d’una sèrie de múltiples finals, els personatges s’enfrontaran a diferents problemes i desafiaments mentre intenten desesperadament sobreviure a la nit. No obstant això, les seves personalitats i interessos propis sempre semblen impedir que el grup treballi en conjunt, la qual cosa ens deixa a tots preguntant-nos:

Algú podria sobreviure a una nit de morts vivents?

Més que una simple recreació del material original, La noche de los muertos vivientes ¡LIVE! celebra la història del film i la seva influència en el gènere i en la cultura del cel·luloide en general. Basada en la incomparable pel·lícula de 1968 de George A. Romero, es tracta de l’única producció autoritzada oficialment pels hereus de Romero, produïda per Focus en un acord especial amb Samuel French Ltd.

El xou, que entretindrà als fanàtics del terror i de la comèdia per igual, examina amb amor la pel·lícula i voreja la línia entre el terrorífic i el divertit, permetent-nos visitar els moments antològics de la trama mentre seguim a una banda de desafortunats envoltada per una amenaça letal i molt, molt famolenca.

Viu l’experiència teatral immersiva d’un dels llançaments més influents de tots els temps, un autèntic homenatge a la icònica cinta de terror replet d’efectes especials, música, sang i riures com mai s’ha vist abans!

Crítica: La noche de los muertos vivientes

16/11/2023

Un homenatge creatiu i interactiu a un clàssic del terror

per Novaveu

Primer text de la Lara Alemany

La noche de los muertos vivientes LIVE!

Teatre Condal, 24 de setembre de 2023


La noche de los muertos vivientes LIVE! és una adaptació teatral de la pel·lícula amb el mateix nom de George A. Romero de 1968. És producció innovadora i única, oferint una experiència diferent de la que estem acostumats.

Des del moment en què el teló s'aixeca, l'audiència es veu transportada a la granja assetjada per morts vivents i zombis devoradors de cervells. L'escenografia està molt aconseguida, creant un ambient immersiu que submergeix al públic en el món del terror. La il·luminació, a més, contribueix eficaçment a mantenir una constant sensació de perill i suspens. Cal destacar la proposta d'utilitzar també la platea del Condal com a part de l'escenari.

Tot el repartiment s'esforça per donar vida als personatges. Malgrat algunes desconnexions ocasionals, es nota que els actors estan lliurats als seus personatges i fan el possible per transmetre la tensió i la por de la situació. De totes maneres s'utilitza un codi "sobreactuat", tot i que s'entén que és la proposta de la direcció. Això també pot atribuir-se en part a l'enfocament interactiu de l'obra, que permet múltiples finals i la participació activa del públic. Aquesta elecció creativa, encara que a vegades pot generar desafiaments en la interpretació, agrega un element intrigant a l'experiència teatral.

Un dels aspectes més inusuals de l'obra és el seu humor. Encara que la comèdia es fa servir de manera constant per a alleujar la tensió, alguns acudits poden semblar forçats o fora de lloc. No obstant això, és important destacar que l'humor és subjectiu, i alguns espectadors poden gaudir de la singularitat d'aquest enfocament i ús de l'humor negre.

Per últim, un dels punts positius més destacats de l'obra és la seva capacitat per a atreure a un públic nou, que en circumstàncies normals, podria no considerar anar al teatre. Aquesta obra ofereix una porta d'entrada al món teatral per a aquells amants dels zombies, els scape rooms o els fanàtics del terror que potser mai s'haurien plantejat anar al teatre si se li hagués ofert un format tradicional. A través de la seva proposta interactiva i la seva temàtica apocalíptica, la producció aconsegueix captar l'atenció d'una audiència diversa i àvida d'emocions intenses, trencant les barreres tradicionals del teatre i demostrant que l'art escènic pot ser igualment atractiu per als qui busquen experiències emocionants i noves.

En conclusió, La noche de los muertos vivientes LIVE! és un homenatge creatiu i valent a un clàssic del terror que, malgrat alguns desajustos i un enfocament humorístic peculiar, ofereix una experiència teatral única i immersiva. És un recordatori que el teatre pot reinventar-se i arribar a noves audiències, proporcionant una experiència entretinguda i emocionant per a aquells disposats a embarcar-se en aquesta aventura teatral única.