Un spoiler que fa mal

Lifespoiler
Sala Flyhard, 21 de gener de 2019

Lifespoiler ha tornat i hi ha ganes de tornar a parlar-ne. Difícilment se surt de la Sala Flyhard qualsevol dels vespres de funció sense tenir el cos remogut… i no m’estranya: l’obra compleix amb les expectatives que un es pot fer abans de veure-la, enfundades pel gran èxit que va tenir ja la primera vegada que es va estrenar.

Marc Angelet i Alejo Levis son els creadors d’aquesta historia que ens tanca a la diminuta Sala Flyhard amb Cintia Ballbé, Alba Ribas i Sergio Matamala. A part d’ells, a l’escenari només hi ha la meitat d’un cotxe i una il·luminació i uns efectes especials dignes de la més exquisida pel·lícula de ciència ficció.

S’apaguen els llums i comença la historia, que és difícil d’explicar sense revelar-ne gaires detalls. Ens situem en una societat paral·lela on tots els qui hi viuen estan condicionats pel seu destí que s’ha tornat una realitat a la qual es pot accedir. D’un dia per un altre, tothom pot veure publicat al seu mur de Facebook la historia sencera de la seva vida, sense marge per la intriga i pels imprevistos. Tothom qui vol, pot llegir-la i veure les fotos dels seus dies futurs, amb totes les conseqüències i conflictes que això pot comportar.

Les grans interpretacions de tots els actors obren també un conflicte en els assistents, que veuen als personatges viure i enfrontar-se a diferents situacions molt complexes. L’espectador empatitza amb els protagonistes, pot arribar a sentir la mateixa angoixa que senten ells i acaba per qüestionar-se constantment com actuaria en cadascun dels escenaris presentats.

I és que, què faríeu vosaltres si de sobte la vostra vida ja estigués tota escrita, i poguéssiu conèixer tots i cadascun dels següents passos a donar? Les vostres ambicions es veurien alterades? Les ganes de viure seguirien sent les mateixes? On quedaria la bellesa de la incertesa del dia a dia? I l’amor? Us enamoraríeu coneixent ja la historia sencera de la vostra relació?

En definitiva, Lifespoiler és una obra amb una capacitat de transmetre brutal, que ningú s’hauria de perdre. Si encara no l’heu vista, correu, que aviat acaben!

Maria Pujol
@MariettaPuco

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *