Peix

informació obraCompanyia:
Cia Hotel iocandi
Sinopsi:

Segona producció d'aquesta companyia que presenta un solo de petit format de carrer basat en el circ i el pallasso. Una reflexió, des de la poètica de l'absurd, sobre la mallorquinitat, sobre l'impacte del turisme, sobre la lluita de poders, la buidor, el silenci i la solitud davant la immensitat, sobre la ridiculesa de ser grans i l’enyorança de ser petits. Un viatge metafòric cap a les profunditats humanes per buscar allò que ens fa continuar nedant, buscant, remant tot i la magnitud i la força imprevisible i sempre sorprenent de les onades.

Finalista a arts del carrer. Premis de la Crítica 2019

Crítica: Peix

28/08/2020

Amer: humor i amor

per Martí Rossell Pelfort

Peix
Pista d'estiu de Castellserà, 27 d'agost de 2020

Qui no arrisca no pisca. O no pesca? Tomeu Amer arrisca i s'empesca un solo que neda entre el circ poètic i l'humor absurd.

Amer s'ha fet un lloc en el panorama actual del circ pel seu treball excel·lent a totes les produccions on participa. La seva companyia, Hotel Iocandi, va néixer fa vuit anys i l'any passat va estrenar Peix, el seu segon espectacle, que va deixar embadalit el públic de FiraTàrrega i també el de Castellserà, el passat 27 d'agost.

Peix no té un registre concret però l'humor poètic, la dansa extravagant i el circ acrobàtic serien els tres protagonistes. L'escala acrobàtica és la tècnica principal i se n'extreu el màxim de joc tant de risc com de poesia visual.

La peça no cau en l'error de voler allargar uns equilibris durant quaranta-cinc minuts sinó que teixeix un argument al voltant d'un personatge que voreja l'absurd, en unes situacions inversemblants i un humor quasi primitiu, hilarant. La dramatúrgia esvalotada i, a simple vista, innocent, no ho és gens i desemboca en una crítica punyent al sistema i la massificació turística.

L'espai escènic munta i desmunta cada escena, fent de cada element un nou gag. La il·luminació i l'espai sonor ajuden a potenciar els moments més tendres, de clímax emocional, fent capbussar-te en aquest incert univers. El públic hi entra de cap a peus, amb les mesures que calguin.

Mitjos somriures, acrobàcies, participació del públic i poesia. Amer es posa el públic a la butxaca amb un antídot millor que l'aigua de mar: humor i amor.