De l'amistat

informació obraAutoria:
Las Huecas
Dramatúrgia:
Núria Corominas, Júlia Barbany, Andrea Pellejero
Intèrprets:
Núria Corominas, Júlia Barbany, Andrea Pellejero, Esmeralda Colette, Agnès Jabour, Blanca Javaoly, Laura Roig
Direcció:
Núria Corominas, Júlia Barbany, Andrea Pellejero
So:
Adrià Girona
Il·luminació:
Ana Rovira
Sinopsi:

En un joc de miralls i desdoblament identitari, Las Huecas proposen explorar la forma de la seva pròpia amistat a través d’un exercici d’autoficció que s’obre a les convencions escèniques, als codis del metateatre i, en última instància, al deliri. Aquesta és una peça còmica sobre els errors, les impossibilitats i la persistència de la pràctica amistosa, una proposta de caràcter vitalista que s’adscriu als versos que clausuren Humà, massa humà de Friederich Nietzsche.

[…]

Riem si ho he fet malament

i fem-ho sempre pitjor

fem-ho pitjor

i riem maliciosos

fins ascendir a la tomba.

Crítica: De l'amistat

11/12/2023

Crítica amistosa

per Anna Llosas

De l'amistat

El Canal de salt, 24 de novembre de 2023


Ciceró, de qui les Huecas agafen el títol De l'amistat va dir que viure sense amics no era viure.

I Fart sense T is just Art, deia el jersei d'una de les protagonistes.

Art i amistat es posen en comú en l'última obra de les Huecas, estrenada al Canal el 24 de novembre, que explora les incomoditats de l'amistat i de la creació artística, i de la creació quan es fa entre amistat. Múltiples referències, meta-referències, molt de sentit de l'humor i un devessall de creativitat. Té les qualitats que m'agraden en els amics: és honesta però desenfadada, seriosa però molt divertida, i prou intel·ligent per a riure's d'ella mateixa. Gens pretensiosa, però molt profunda. Compta amb un gran ventall de recursos escènics meravellosos, i és visualment molt sorprenent.

Anar-la a veure em va transmetre les sensacions de veure a un bon amic: la satisfacció que et produeix conèixer-lo. La companyia desprèn la fresca sensació d'estar fent just el que vol fer, gaudint fent-ho, somiant a l'engròs i fent que els seus somnis es compleixin. I d'això, com quan passa a un amic, només te'n pots alegrar.

Gràcies, estimades Huecas, i per molts anys.


Anna Llosas