Aka Teatro: "Scratch"

Teatre | Nous formats

informació obraAutoria:
Daniel J. Meyer
Direcció:
Montse Rodríguez Clusella
Interpretació musical:
Paula Jornet
Intèrprets:
Clara Mingueza
Sinopsi:

Un monòleg que posa el punt de mira en els pactes del desig, la simulació dels nostres estats anímics i la sexualitat permesa a la dona.

AKA Teatro (successora de l’Associació Descartable, amb més de deu anys d’experiència) és una productora teatral creada per Daniel J. Meyer i Montse Rodríguez Clusella que té com a objectiu crear espectacles que acostin el públic jove i adult a temes universals i polèmics des de la no vehemència, amb nous llenguatges, potència física, formal i visual. Amb música original de Paula Jornet i la interpretació de Clara Mingueza, el monòleg Scratch ens parla mitjançant llenguatges multidisciplinaris (música, moviment, noves relacions amb el públic) dels límits socials en la sexualitat de les dones, de la constant necessitat d’“estar bé” i de si realment tot està permès en el món de la nit i la parella.

Crítica: Aka Teatro: "Scratch"

05/03/2023

Doble persona

per Àlex Grande

Scratch

La Villaroel, 28 de febrer de 2023

Després de l'èxit de A.K.A (Also Know As) i Uppgivenhet, el dramaturg Dani J. Meyer i la directora Montse Rodriguez ens presenten Scratch.

La història parla d'una DJ que porta una doble vida, però tot s'enfonsa perquè no estem en una pel·lícula on tot acabarà bé. La Laura intenta portar la feina i la relació en parella per separat, els pactes de silenci no són gens bons i com a conseqüència l'acaben consumint. Treballant i saltant murs, a vegades cal donar-li una volta de cent vuitanta graus a la vida, per sortir de la monotonia i arribar allò que ens mou. Trencar els pactes de silenci, la comoditat d'una rutina, buscar el plaer en una cançó, una dansa, veure que les coses no ens han de sobrepassar i que, en tots els Scratch que visquem, intentem aprendre, perquè sempre hi ha una llista de reproducció a mida per nosaltres.

El monòleg explicat per la Clara Mingueza ens porta a diferents disciplines, on quedes impactat des del primer segon. La música creada per la Paula Jornet es queda dins del cap amb ganes d'escoltar la llista de reproducció a casa. La interpretació de l'actriu és enèrgica i t'enamoren tot els seus moviments des del primer segon. La il·luminació fa que et submergeixis a dins d'una discoteca, el joc de llums és tan potent que sentiràs que estàs a dins de la pista de ball. Juntament amb la música, tens ganes d'aixecar-te i ballar fins no sentir els peus.

Una història que em va submergir, em va impactar. Tornaria a veure-la cada cop que algú intentes fer un Scratch dels que no s'enganxen a la llista de reproducció de la vida, buscar aquell plaer que et fa sentir viva i aconseguir el teu somni, encara que s'hagi de girar tot per tornar a començar.