Terces

informació obraEscenografia:
Johann Le Guillerm
Direcció:
Johann Le Guillerm
Autoria:
Johann Le Guillerm
Intèrprets:
Johann Le Guillerm
Sinopsi:

Després de Secret el 2003 i Secret (Temps 2) el 2012, , l’artista francès Johann Le Guillerm, un dels grans representants del circ conceptual francès, torna amb l’antítesi d’aquestes dues obres. Terces, que significa llaurar la terra per tercera vegada, fa entrar els espectadors en un laboratori de nous fenòmens que revolucionen els punts de vista sobre el món futur. Una realitat en què les màquines funcionen per si soles i en què l’energia poètica i utòpica substitueix la tecnologia. És una obra en què Le Guillerm ens convida a reconsiderar el seu univers creatiu, llaurat des de fa més de vint anys.

Crítica: Terces

07/12/2022

Domador de màquines

per Aitana Pérez Navarro

Terces
La Copa (Devesa de Girona), Temporada Alta, 17 de novembre de 2022

Johann Le Guillerm té la capacitat de domar les màquines i jugar amb equilibris que posen a prova la credulitat de l'espectador/a durant tota l’experiència. Terces és un espectacle de circ contemporani que comença abans de que arribis a l'escenari. La funció es representa dins d'una carpa de circ poc convencional. L'experiència i l'ambient màgic ja comencen des de fora. Abans d'entrar, la màgia del circ ja entra dins teu: tot el vestíbul està decorat amb grans imatges d'espectacles de circ i amb taules per a poder asseure't-hi.

A la pista, la màgia de l'ambient continua activa gràcies a la música (Alexandre Piques) i les llums (Hervé Gary) que envolten l'escena, rudimentàries alhora que originals. És fascinant veure com amb coses tan simples pots crear un resultat de molt bona qualitat. L’espectacle transforma el risc i l’equilibri alternant accions que aprofiten la física i altres que repten la gravetat i la lògica. I això és el que el fa màgic.

Quan comença el show, tenim a Le Guillerm com a únic artista a escena. Sobre la pista, l'acompanyen màquines que només ell serà capaç de domar. Johann ens presenta, amb molta calma, un circ sorprenent que no estem acostumades a trobar. Silvain Ohl i Jean-Marc Bernard estan darrere de les grans màquines que podem veure a escena, aconseguint una poètica activa a través d'objectes i de formes geomètriques "màgiques". 

Terces és un espectacle diferent, que et retornarà a fer creure en la màgia del circ i que s'ha de gaudir amb calma, com les bones coses.

Aitana Pérez Navarro
@aperezn00