La línia vermella

informació obraIntèrprets:
Júlia Sardà, Ariadna Barbeta, Paula Castillo, Nil Martín
Direcció:
Jordi Casado i Olivas
Composició musical:
Gaspar Corts
So:
Gaspar Corts
Autoria:
Paula Castillo
Sinopsi:

El metro, com la vida, és un espai de trànsit. Un espai d’històries passatgeres i de fantasmes que tornen quan menys t’ho esperes.

La línia vermella és una història d’històries. Un trajecte de metro que, a través d’una aparent casualitat, connecta l’Àlex, el Biel, la Marta i la Núria en punts molt diferents de les seves vides. Un viatge a través de les relacions humanes i les connexions que es poden generar mentre quatre personatges esperen que el metro arribi a la seva parada. Mentre aprenen que, la majoria de vegades, el mateix trajecte és el destí.

Crítica: La línia vermella

06/11/2023

Estacions i parades que avancen

per Àlex Grande

La línia vermella

Teatre Tantarantana, 13 d'octubre de 2023


Quatre històries, una línia, diferents parades. Cia. El Nucli ens porta a l'escenari del Tantarantana una obra de teatre immersiu, on tot és vàlid, no cal quedar-se assegut i com més real, millor.

Alguna vegada us ha passat que sou al vagó del tren i hi ha una persona cantant? Us resulta molest? Heu sentit dues amigues que van juntes i creen un escàndol que el pot escoltar tothom encara que porti auriculars? Són diferents històries, però tots estan connectades per un vagó. En entrar, a part de la teva entrada, has de passar un bitllet per poder agafar el metro. No un bitllet qualsevol, sinó el bitllet vermell. Mentre vas pujant (o baixant) les escales per anar a l'andana pots veure i apreciar espots publicitaris que ens trobem en el dia a dia, però també si t'hi pares a llegir aconsegueixes veure o admirar frases de cada personatge, com ara: en Biel (Nil Martín), la Marta (Ariadna Barbeta), la Núria (Júlia Sardà), l'Àlex (Paula Castillo). Un petit detall és el vermell que predominava a tot arreu, no podràs treure la mirada.

Una vegada ja ets al vagó per anar a la següent parada, comença el viatge. Una parella, dos desconeguts, amigues i no tan amigues, quatre històries que continuen o es retroben en un vagó del tren. Cada parada explica una història. Pots riure, o no, perquè et fa vergonya i t'has identificat en aquella situació, o perquè la situació és divertida. No tot és comèdia perquè en el nostre dia a dia tenim més tendència pel drama, i tot és un equilibri entre ells. La reconciliació més estranya o la història d'amor sempre present et faran parar més atenció la pròxima vegada que estiguis en un vagó.

Si vas amb amics, després, sempre et brindes l'oportunitat de comentar quina història més estranya has viscut al vagó. Un vagó on el vermell predomina i tot està al seu lloc. No tot té un final feliç, qui sap si aquests personatges es tornaran a trobar al vagó de la línia vermella.

Alex Grande

@alex_gral_27