La ciudad es un círculo

Teatre | Nous formats

informació obraAutoria:
Txell Caralt
Intèrprets:
Txell Caralt, Rosa Andreu
Direcció:
Miriam Escurriola, Joan Pascual
Assesoria de moviment:
Bea Vergés
Sinopsi:

A través dels textos d’Eso (el poemari de la matemàtica i escriptora Premi Nobel Inger Christensen), volem parlar de l’element de la Ciutat, del que significa estar en un lloc amb moltes altres persones però sempre conservant aquest anonimat. Ens volem qüestionar el model de “vida” que està acceptat en l’actualitat com el correcte i que ens fa anar a tots com a robots esperant les vacances, també els sistemes de control i vigilància amb els que convivim dia a dia… Volem investigar els nostres cossos a la ciutat, com canvien físicament gràcies als sons que ens envolten, fins i tot representant aquests sons amb els nostres cossos.

Crítica: La ciudad es un círculo

31/05/2018

Experimentació jove en bon estat de forma

per Raul Coluche

La ciudad es un círculo Centre Cívic Parc Sandaru, 18 de maig de 2018

El Centre Cívic Parc Sandaru ofereix als creadors barcelonins la convocatòria Kinètic, una oportunitat per a què companyies treballin les seves propostes en un ambient òptim i puguin, al final del procés, estrenar al propi centre.

És el cas de l’equip Unicornios Gordos, un projecte jove que, amb la seva peça La ciudad es un círculo, busca la reflexió sobre el sistema capitalista, superficial, hegemònic i de control que ens envolta. Una crítica rotunda a la cada vegada més imperant automatització de l’ésser humà en la ciutat.

Dues actrius, Meritxell Caralt i Laura Roqué, en un llenguatge molt proper a la performance, s’encarreguen de donar veu i cos a estats i emocions que exemplifiquen la tesi del projecte. S’aposta per la recerca de límits en la forma i estètica amb l’objectiu clar d’incomodar. Ho aconsegueixen, sens dubte, doncs la reiteració del missatge pot esdevenir fins i tot asfixiant. Al final es fa necessària una evolució en el discurs que possiblement no arriba.

La combinació de llenguatges com la música, efectes sonors, text i dansa, és el millor de la proposta, doncs evidencia un interès de la companyia i la directora, Míriam Escurriola, en l’experimentació i el risc. Destaca, a més, l’escenografia, on el plàstic esdevé un element simbòlic de l’artificialitat d’aquesta horrorosa ciutat plantejada.

La ciudad es un círculo és un projecte casolà amb gran potencial per a fer-se un lloc en el sector experimental o performatiu de Barcelona.

Raúl Coluche @RaulColuche