Uppgivenhet

informació obraDirecció:
Montse Rodríguez Clusella
Autoria:
Daniel J. Meyer
Intèrprets:
Quim Àvila, Pau Escobar, Diana Gómez , Biel Castaño
Escenografia:
Anna Alcubierre
Vestuari:
Míriam Compte
So:
Oscar Villar
Il·luminació:
Ganecha Gil Gràcia
Assesoria de moviment:
Guille Vidal-Ribas
Sinopsi:

L’Ivan i en Petar arriben a Estocolm il·lusionats, buscant una ciutat que els aculli.

L’Inge treballa en un «centre d’inclusió » suec on rep els nouvinguts amb la convicció que així construeix una societat més multicultural.

En Tarik fa anys que gaudeix de la generositat i el benestar nòrdic i col·labora amb l’Inge animant els qui acaben d’arribar a crear una nova història.

Aquests quatre joves lluitaran perquè aquest canvi sigui una realitat. Però quant de temps es pot mantenir una esperança? Definitivament viure és no perdre l'esperança.

Crítica: Uppgivenhet

20/01/2023

Secrets i aventures

per Àlex Grande

Upgivenhet

Encara sort que jo no vaig haver de caminar tant com l'Ivan (Pau Escobar) i en Petar (Biel Castaño), per conèixer la seva història.

A la recerca d'una vida millor, els dos germans emprenen una aventura que els seus familiars van intentar. Coneixent el que els oferirà el futur, ja els varen preparar per quan arribés el moment de tornar a començar. Però el que no s'esperaven era tenir-se només l'un a l'altre. Durant l'aventura van viure i veure coses boniques, sempre buscant la felicitat, fins a arribar al destí, on tot és torça per les mentides. Els secrets sempre fan mal i més quan surten a la llum, mai saps com reaccionarà el teu entorn. L'Ivan ho explica i, tot i que les persones que l'envolten l'intenten ajudar, també els repercuteix. En Tarik (Quim Àvila) i l'Inge (Diana Gómez) ho afirmen des de la seva experiència: una persona que arriba a la teva vida pot canviar-ho tot.

L'espectacle transcorre en diferents llocs, la il·luminació té molt de joc,t'ajudarà i t'ambientarà a l'època de la vida estan travessant. No tot és clar o fosc, també n'hi ha moments que també són de colors. No tot queda a dins de l'escenografia, si us fixeu bé veureu que no hi ha una quarta paret, això li dona molta dinàmica: en les festes, les baralles, l'aventura, els secrets i l'amor. Tots els personatges estan connectats per l'amor que els hi va ensenyar en Petar amb la seva innocència i l'energia de viure. A vegades, cal mirar amb el cor i no pas amb els ulls.

Si haguéssim de fer un camí tan llarg, potser no haguéssim arribat, però amb companyia correcta fas l'impossible per sobreviure i aconseguir viure. Veure aquest espectacle és necessari, per entendre una realitat que molta gent amaga per por, per entendre que no tothom té tan senzill viure bé. Aprèns que la finalitat és viure i deixar de sobreviure, que per a certes persones no existeix l'esperança encara que lluitin i que acumular tot el que portes a dins mai és bo. A vegades no coneixem el final, però i si no n'hi hagués un final?

Àlex Grande