El somni d'una nit d'estiu. Pirates Teatre

informació obraAdaptació:
Adrià Aubert
Direcció:
Adrià Aubert, Agustí Estadella
Intèrprets:
Laura Aubert, Núria Cuyàs, Ricard Farré, Laura Pau, Lluna Pindado, (resta de repartiment en curs)
Composició musical:
Llorenç González
Escenografia:
Enric Romaní
Vestuari:
Maria Albadalejo
Il·luminació:
Adrià Aubert
Autoria:
Moisés Kaufman
Sinopsi:

Un somni és un somni. I sovint els somnis que més recordem són aquells que ens trasbalsen, els que ens inquieten, els que no ens deixen indiferents, els que fins i tot ens fan modificar la percepció que abans teníem de la realitat. El Somni d’una nit d’estiu és un d’aquests somnis. El més apassionat, canalla, absurd i inquietant que va tenir Shakespeare.

Crítica: El somni d'una nit d'estiu. Pirates Teatre

17/10/2018

Gràcies Pirates per fer-nos somiar

per Maria Pujol

Somni d'una nit d'estiu Escenari Joan  Brossa, 4 d'octubre de 2018

Hi ha dies que vas al teatre havent sentit opinions diverses sobre l’espectacle i com a conseqüència, sense saber molt bé què vas a veure. Vas “a l’aventura”. El cas és que moltes vegades corres el risc que aquesta aventura acabi en una decepció, però per res ha estat així en el cas del “Somni d’una Nit d’Estiu”. Els Pirates Teatre et captiven des del minut zero amb la seva magnífica interpretació d’aquest clàssic de Shakespeare, fent-ne una versió innovadora, alegre i molt molt fresca.

L’obra arrenca amb algunes escenes musicals i gags d’un humor que,  tot i que en un principi algú podria trobar absurd i fàcil, ràpidament cala fort en tots i cadascun dels assistents que no poden aguantar-se les llàgrimes del riure. Els actors juguen com nens a l’escenari, canviant de personatge constantment i alternant les diferents escenes dramàtiques amb els seus números musicals.

Mantenint de fil central la història de Shakespeare, Els Pirates reinterpreten la trama eliminant qualsevol mena de tabú, tractant temes com la sexualitat, l’amor i els desenganys amb la naturalitat sota la que tots hauríem de viure.

Adrià Aubert dirigeix aquesta gran festa on cap dels actors passa desapercebut. No vull no destacar, però,  l’actuació de la Laura Aubert, meravellosa en tots els seus papers i especialment encantadora.

Poca cosa més es pot dir d’aquesta obra sense desvelar-ne cap detall crucial. Si teniu ganes de riure i oblidar-vos d’absolutament tots els problemes del vostre entorn durant una estona, acosteu-vos a l’Escenari Joan Brossa i deixeu-vos endur pels Pirates.

Maria Pujol Cortada