Converses com les del bancsabadell però sense invertir en armes ni apuntalar el capitalisme ni parlar amb el cantant de Mishima. Diàleg entre Ana Polo i Maria Rovira / Oye Sherman al voltant de múltiples temàtiques feminazoides (Maria) i lesboterroristes (Ana).
Oye Polo
Centre Cultural La Mercè, 9 de novembre de 2023
Un inici d’espectacle molt fàcil, però alhora segur que funcionarà entre el públic que tens: parlar de la ciutat, de la gent i de l’entorn on procedeixes a fer un monòleg durant l’hora següent. Així és com decideixen Ana Polo i Maria Rovira trencar el gel amb el públic del seu Oye Polo.
Valentes, fràgils, lluitadores, princeses... són alguns dels adjectius amb els quals Polo i Rovira no se senten identificades, de fet, jo crec que ni elles ni les dones que habitem en aquest món dominat per homes ho fem.
Un text feminista amb ple de trets humorístics, com a característica principal del monòleg, per fer gaudir alhora que reflexionar al públic que hi assisteix, és una de les principals tasques que tenen les dues còmiques. Posant a escena situacions, malauradament, quotidianes per moltes de nosaltres aconsegueixen posar la mirada cap a una perspectiva diferent sense deixar de banda el focus principal: la reivindicació dels fets diaris en la vida de les dones o dels col·lectius oprimits.
Amb un micròfon a una mà i amb respostes de Twitter (ara X) a l’altra, plasmen el panorama actual pel qual les feministes (per descomptat, no totes som dones!) hem de conviure diàriament i sense que la nostra opinió, moltes vegades, sigui valorada com es mereix. Per això, Polo i Rovira s’atreveixen a pujar als escenaris a exposar la realitat i a no callar com alguns voldrien, gràcies!
Aina Zarapico
@ainazarapico @entreciutats