On Broadway

informació obraDirecció:
Òscar Muñoz
Autoria:
Òscar Muñoz, Cia. Joves Produccions Musicals, Jan Casablancas
Companyia:
Cia. Joves Produccions Musicals
Sinopsi:

Benvingudes i benvinguts a On Broadway, el programa de televisió del moment, on cada setmana convidem una companyia de Broadway al plató per a que ens presenti les seves millors peces. 

Avui ens acompanya el Teatre Saint Michelle, un teatre que compleix cent anys aquesta temporada. Voleu decidir quina peça musical ha estat la millor per passar a la gran final? Us perdreu el programa de la temporada?

Crítica: On Broadway

30/03/2020

Màgia d'On Broadway

per Txell Duran

On Broadway
Teatre del Sol, 2 de març de 2020

Comença la funció, s’encenen els llums i de sobte s’ha fet màgia. Et trobes entre el públic d’un plató de televisió. El presentador inicia el programa, un concurs anomenat On Broadway, on diversos grups del Teatre Saint Michelle es presentaran ballant o inclús cantant cançons dels musicals de Broadway. En finalitzar el programa, el públic haurà de votar quin de tots els grups ha estat el millor.

Realitzat per un gran equip de joves com l’Òscar Muñoz, director, coreògraf i ballarí, qui juntament amb l’Audrey MDLC, que ocupa els càrrecs d’ajudant de direcció a més a més de disseny i cap de vestuari, s’han encarregat de la direcció i han volgut destacar dins de l'obra la importància de dos càrrecs, el de cap de regidoria, portat per la Carla Pérez, i alhora la Marina Merichal com regidora, maquilladora i perruquera. L’obra està escrita pel Bernat Pareja i el Jan Casablancas i les cançons traduïdes al català i alguna en castellà per Joyce Suárez.

El vestuari és espectacular i harmonitza amb el maquillatge i perruqueria que plegats marquen un conjunt o totalitat de la idea que es vol donar, però que alhora són diferents i en cadascuna de les ballarines es veu un estil. En la totalitat de l’obra hi ha moltíssims canvis de vestuari dels quals molts han de fer-se en molt poc temps per canviar-se íntregament sencers i el que és més gustós per la vista és veure que en algunes cançons les ballarines i actrius van iguals i en altres amb vestuaris similars canviant només els colors.

El nivell de dansa és molt alt i es pot veure un gran esforç i dedicació en cada una de les coreografies, ja que el nivell de coordinació entre tots és exquisit. El que més destaca en tota l’obra són les coreografies que poden recordar a un concurs de parelles per un campionat, una escena d’una pel·lícula com Dirty Dancing, un ritual o inclòs una haka d’un equip de rugby. La combinació dels elements anteriors i la il·luminació, amb una gran variació de llums, està en perfecte sintonia i ajuda, juntament amb el so, a l'espectaculariat de l'obra.

El personatge que es va emportar al públic a la butxaca des del primer moment va ser el del Jack, el presentador, interpretat pel Jan Casablancas, un públic que tenia ganes de riure i passar-s’ho bé i que gaudia cada cop que apareixia a l’escenari.

Una obra espectacular, que no para de sorprendre al públic amb la seva màgia, on es poden veure el gran esforç i la dedicació. On es poden veure les ganes de ballar, cantar, interpretar, les ganes de fer i crear d’un equip jove, que al meu parer cop arriba molt lluny. Un equip que va exhaurir farà un parell de setmanes totes les entrades per totes les funcions.

S'acaba la funció. S'apaguen les llums. Espero, confio que la màgia continuï.

Meritxell Baños
@_txelleaven