Pares normals

informació obraAutoria:
Marc Artigau, Minoria Absoluta, Els Amics de les Arts
Direcció:
Sergi Belbel
Coreografia:
Marta Tomasa
Il·luminació:
Kiko Planas
Escenografia:
Enric Planas
Vestuari:
Marc Udina
Caracterització:
Helena Fenoy
Intèrprets:
Enric Cambray, Júlia Bonjoch, Annabel Totusaus, Albert Pérez , Lucia Torres, Anna Herebia , Bernat Cot, Víctor Gómez , Rafaella de Assis / Laia Pérez / Ona Mas / Emma Alegret
Direcció Musical:
Els Amics de les Arts
Sinopsi:

Pares Normals, un musical d’Els Amics de les Arts, Marc Artigau i Minoria Absoluta. 

Pares normals és la història de l’Aran, un noi d’uns trenta anys que ha decidit fer la seva vida a quilòmetres de distància dels seus pares. L’Aran és advocat, viu a Chicago amb la seva parella, la Nora, i estan a punt de casar-se. Això és el que ha vingut a explicar als pares en un viatge llampec a Barcelona. A més, avui és un dia especial, perquè ells —ja jubilats— inauguren El Moixiganga, la il·lusió de la seva vida: un karaoke.

Però un accident ben absurd farà que l’Aran hagi de replantejar-se tota la seva existència. A partir d’aquí començarà un viatge ple d’aventures, on l’Aran s’haurà de posar a prova i on coneixerà la Laia, una noia amb qui té moltes més coses en comú del que sembla a primera vista.

I serà a l’altra punta del món, on l’Aran s’adonarà de què vol en aquesta vida i de qui són realment els seus pares.

Crítica: Pares normals

28/12/2022

Moixiganga

per Àlex Grande

Pares normals
Teatre Poliorama

Pares normals és un musical on un advocat ens explica per primera vegada la seva història, amb humor, tristesa, amor i melancolia.

L'Aran és un advocat que treballa a l'estranger i torna a casa per compartir una bona notícia amb els seus pares. Al mateix temps han de celebrar els vint-i-cinc anys de l'empresa, però en tornar es troba amb un accident. Com a conseqüència farà un viatge que li canviarà el destí que tenia previst. Durant el trajecte viurà coses que no tenen ni cap ni peus, recordarà moments bonics, moments que desitjaria no haver de reviure i noves experiències de les quals en un futur sent remordiment. Anirà creixent i trobant al seu propi camí, tot i que a vegades li sigui més difícil del que pensava.

L'obra ens parla sobre la paternitat i la maternitat. A vegades no entenem perquè els pares i mares fan el que fan. L'Aran té l'oportunitat de preguntar, tot i que no sempre obté les respostes. En l'amor és feliç o això creia ell abans d'emprendre el viatge fins a l'altra punta del món. A vegades canviar el rumb i obrir horitzons ens pot portar a viure experiències inoblidables que fan lluitar i entendre el que passa al nostre voltant. A vegades una bona amistat ens ajuda a entendre la realitat que s'està vivint i que costa de veure.

L'espectacle té un quartet que toca en directe, tres instruments de corda (guitarra, baix, piano) i un de percussió (bateria). L'actuació i les veus dels intèrprets és impecable, l'harmonia persisteix d'una manera suau i dolça. És un musical que mai perd el ritme, una història senzilla de seguir amb una escenografia molt bàsica. La peça és molt dinàmica amb les coreografies i la il·luminació li dona tot el joc a l'obra. Un espectacle on riuràs i t'emocionaràs, et farà entendre que el món és més petit del que ens pensem i a vegades per apreciar i trobar el que un dia vam tenir a prop caldrà viatjar l'altra punta del món.

Àlex Grande
@alex_gral_27