Lali Symon

informació obraAutoria:
Sergi Belbel
Direcció:
Sergi Belbel
Intèrprets:
Emma Vilarasau, Júlia Bonjoch, Mont Plans
Escenografia:
Josep Iglesias, Max Glaenzel
Vestuari:
Nidia Tusal
Il·luminació:
Kiko Planas
So:
Jordi Bonet
Caracterització:
Helena Fenoy
Sinopsi:

Lali és una gran estrella reconeguda i estimada pel seu públic. No és exactament una actriu, sinó més aviat una comedianta. I encara més concretament, una monologuista. Els seus xous, divertits, irònics, i també punyents, delecten els espectadors i les espectadores als teatres i també a la televisió. 

El que ningú no coneix és la seva autèntica personalitat, ni la vida privada de l’estrella, Lali Symon. I molta gent es pregunta si ella, que sempre es mostra alegre, enginyosa, directa i desinhibida davant la gent, és igual a dins i a fora de l’escenari. 

I així, veurem que, quan s’apaguen els focus i ella abandona l’espai "públicdels seus monòlegs, es transforma en una altra persona (o potser podríem dir també en un altre “personatge”?) i manté una relació especial i molt intensa amb dues dones decisives per a la seva vida "privada": la seva mare i la seva filla, a les quals sempre ha mantingut al marge de la seva professió.

A partir d’aquí, la comèdia i la tragèdia s’alternen en tots dos espais, el públic i el privat, amb vasos cada vegada més comunicants. I la ficció i la realitat acaben encreuant-se de manera gairebé indeslligable.

Una coproducció de Teatre Romea i el Grec 2023 Festival de Barcelona.

Amb el suport de l’ICEC-Institut Català de les Empreses Culturals (Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura), Ajuntament de Barcelona i l’INAEM-Instituto Nacional de Artes Escénicas y de la Música (Gobierno de España, Ministerio de Cultura y Deporte).

L’espectacle ha estat finançat per Unió Europea (fons Next Generation), Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (Gobierno de España), Next Generation Catalunya (Generalitat de Catalunya).

Funció accessible amb audiodescripció, sobretitulació i bucle magnètic el dia 15 de juliol, a les 17.30 h.

Crítica: Lali Symon

19/07/2023

Petits caos

per Àlex Grande

Lali Symon

5 de juliol, Teatre Romea, Barcelona

La vida no és senzilla, però anar a desconnectar veient una comèdia que et fa reflexionar entre riure i riure et farà apreciar allò que tens al teu voltant.

Les històries de la Lali Symon i la Joana estan connectades, els secrets fan que tot es compliqui i que es diguin coses prohibides o que feia molt de temps no s'explicaven. La Lali Symon és una coneguda humorista que habitualment fa espectacles denunciant injustícies de la societat. A la Joana (Emma Vilarasau), li toca cuidar a les dues persones més importants de la seva vida, la seva filla (Júlia Bonjoch) i la seva mare (Mont Plans). La Lali i la Joana tenen una cosa en comú quan es troben amb una adversitat: la comèdia les ajuda a sobreviure enmig de la foscor.

L'espectacle escrit i dirigit pel Sergi Belbel m'ha submergit des del primer segon, veure l'amor que hi ha a l'escenari feia que lentament la meva cara dibuixés un somriure. En el moment d'alçar la veu i visibilitzar els col·lectius menys esperats va fer que el meu cor bategués més fort. Connectar amb tot el que passa és fluir amb el ritme de l'obra, res és massa llarg ni feixuc, només t'has de deixar portar per tot allò que sents.

Alex Grande