El mètode Grönholm

informació obraAutoria:
Jordi Galceran
Direcció:
Sergi Belbel
Intèrprets:
Enric Cambray, David Verdaguer, Mar Ulldemolins, Marc Rodríguez
Sinopsi:

L´any 2003 "el mètode Grönholm" es va estrenar per primer cop al Teatre Nacional de Catalunya i des d’aleshores ha traspassat totes les fronteres: ha esdevingut un èxit de públic tant a Catalunya, com a la resta de l’Estat com en l’àmbit internacional.

 Enric Cambray, Marc Rodríguez, Mar Ulldemolins i David Verdaguer són els quatre actors que aquest cop es posaran a la pell de quatre candidats a un lloc d’alt executiu a una multinacional, tots ells ben disposats a sotmetre’s a les rocambolesques proves del procés de selecció.

Aquesta situació dóna peu a una comèdia de riures assegurats, perquè no hi ha res més divertit que veure les nostres pròpies misèries, adonar-nos en aquest mirall màgic que és el teatre, de com l’ambició per aconseguir una mica més de prestigi, de consideració social i de diners ens fa actuar de la manera més ridícula. Sí, la gent riu molt a "El mètode Grönholm" però és un riure molt sa...., ens estem rient només de nosaltres mateixos.

Jordi Galceran amb "El mètode Grönholm" és l’autor català que ha aconseguit ser el més representat a Catalunya i al món amb una obra dramàtica de text.

En el teatre hi ha fracassos, aventures, èxits i fenòmens. "El mètode Grönholm" entra en aquesta última categoria", Sergi Belbel

Crítica: El mètode Grönholm

19/10/2022

Quatre...

per Àlex Grande

Primera crítica de l'Àlex Grande

El mètode Grönholm
Teatre Poliorama, 9 d'octubre de 2022

El mètode Grönholm és una obra de teatre escrita pel dramaturg Jordi Galceran, l'any 2003. La seva primera representació es va fer al TNC (Teatre Nacional de Catalunya), però l'obra va arribar més lluny. L'any 2004 es va representar al Teatro Marquina, Madrid. En el 2005 l'obra de teatre es va poder veure en Nueva Sala Chopin, Ciutat de Mèxic, i l'any 2006 es va fer diferents funcions al Teatro La Plaza, Buenos Aires. Dinou anys després torna la seva representació a Catalunya al Teatre Poliorama.

En aquest espectacle t'impressiona des d'un primer moment amb la seva escenografia, per un segon dubtes de si has entrat la funció de comèdia correcta. Quatre candidats: en Ferran Argé (David Verdaguer), Mercè Degàs (Mar Ulldemolins), Carles Bueno (Marc Rodriguez) Enric Font (Enric Cambray), són seleccionats per treballar en una empresa multinacional, però només queda una vacant lliure. L'última citació no serà gens fàcil, els entrevistadors duen a terme una nova manera de buscar el millor candidat.

És una comèdia que et farà riure molt, tot i els seus girs, mai esperes els que succeeixi i molt menys el desenllaç de l'obra. Un espectacle de riure intrigant, una incògnita gegant i moltes teories diferents. L'actuació dels actors impecables, sobretot l'Enric Cambray amb les seves tècniques d'expressivitat.

Àlex Grande
@alex_gral_27