DEMOCRAZY: La Transición, Borbón y cuenta nueva

informació obraSinopsi:

DEMOCRAZY: La Transición, Borbón y cuenta nueva tracta del procés que va patir el país després de la mort de Franco. Combinant el documental i la comèdia, repassa els episodis més importants d’aquest període de la història d’Espanya i es qüestiona la fortalesa de la seva democràcia.

Les sis actrius interpretaran més d’una trentena de personatges que, entre cançons i chascarrillos, s’endinsaran en l’exposició i la recreació d’algun dels moments més emblemàtics de la Transició (la coronació del rei, el nu de la Marisol a la portada d’Interviú i la dimissió de Suárez, entre molts altres fets.

Amb aquest projecte, la jove companyia La Saura vol donar un altaveu al discurs crític, desacomplexat i alhora complex de les noves generacions davant de la història i la democràcia. 

Crítica: DEMOCRAZY: La Transición, Borbón y cuenta nueva

05/12/2022

Sis...

per Àlex Grande

Democrazy: La Transición, Borbón y cuenta nueva

Teatre Eòlia

Una obra que explica diversos esdeveniments d'Espanya després de la dictadura de Franco: La Transición, l'ascens del Borbón... Exposen moments que va marcar un abans i un després, amb referents que van marcar la història. Però no només parlen dels homes que van fer canvis dràstics, dels polítics que discutien per continuar en el mateix camí del dictador o intentar buscar noves maneres fins que la monarquia espanyola és va fer oficial. En aquest espectacle també expliquen la situació de les dones treballadores i casades que van lluitar, van aconseguir enfrontar-se a tot i exposar les situacions que estaven passant a la seva societat.

És una obra on els riures no falten, les intèrprets tenen molta dinàmica entre elles i aconsegueixen que l'obra flueixi de manera senzilla. La banda sonora de l'obra és increïble, la seva manera d'harmonitzar fa posar els pèls de punta. La companyia li dona molta interacció a l'espectacle amb una escenografia molt bàsica i amb coreografies curtes però dinàmiques, que serveixen per fer canvis d'escena o representar moments icònics d'una història les conseqüències de la qual encara són visibles.

Àlex Grande