Hamlet /Segismundo

informació obraDramatúrgia:
Loredana Volpe
Escenografia:
Javier Sanagustín
Vestuari:
Javier Sanagustín, Loredana Volpe
Il·luminació:
Loredana Volpe
Ajudantia de direcció:
Miriam Bartés
Assesoria de moviment:
Xavier Pàmies
Direcció:
Loredana Volpe
Intèrprets:
Pol Forment, Núria Llausí, Alberto Trejo, Andreu Carandell
Companyia:
Ensemble
Autoria:
Ödön von Horvath
Sinopsi:

Què és per a nosaltres la llibertat? Perquè busquem de manera tan desesperada ser lliures? Realment podem ser-ho?

Un home acaba de morir i Hamlet és tancat a les masmorres. Segismundo es troba a la cel·la contigua i, en despertar, adverteix la presència d’Hamlet, a qui va trair en el passat. Deu anys després de la seva última trobada, Segismundo construeix tot un entramat des de la seva cel·la per buscar respostes a la fractura de la seva vella amistat, fractura causada per la seva relació amb Ofèlia. L’arribada d’Ofèlia a calabós aviva antigues passions entre els dos amics, el que impossibilita el perdó.

Partint de dos personatges clàssics com Hamlet i Segimon, de William Shakespeare i Calderón de la Barca respectivament, coneixerem la història de Pol i d’Alberto per mitjà de diversos salts en el temps. Veurem a dos personatges clàssics renovats en cos i ànima, però que no han perdut en essència allò que els mou: aquest equilibri entre passió i raó que els seus autors els van donar. Cadascun explicarà al públic el seu testimoni, narrarà els esdeveniments que van marcar l’inici de la relació entre tots dos i, finalment, la ruptura que origina tot el que veurem en escena.

Crítica: Hamlet /Segismundo

24/12/2018

Somni vs mort

per Cèlia Ventura

Hamlet, Segismundo Teatre Eòlia, 18 de novembre de 2018 https://twitter.com/i/moments/1074265229264125952 Cèlia Ventura @soctastaolletes