We - Wiwbak + Etéreas

informació obraIntèrprets:
Kiko López
Direcció:
Kiko López, Marta Hernández, Oriol Casals
Dramatúrgia:
Marta Hernández, Oriol Casals, Kiko López
Coreografia:
Kiko López
Companyia:
Kiko López
Sinopsi:

"WE" de la Cia Kiko López és un programa doble de les peces Wiwbak i Etéreas. Amb aquesta unió es pretén presentar a la companyia, volem que l'espectador entri a casa nostra. Per una part, Wiwbak ens mostra com aquest personatge i vulnerable ens descobreix el món per primera vegada i ens acompanya per un viatge en la recerca de la bellesa de quelcom humà. En canvi, Étéreas, presenten un conflicte entre les tres intèrprets que resolen a través d'un camí entre la individualitat i el col·lectiu.

WIWBAK (When I Will Be A Kid)

Wiwbak és un joc, és curiositat, és la llibertat que ens confronta amb la nostra realitat, el nostre món, el nostre dia a dia incessant i deshumanitzat. A través de la mirada de Wiwbak descobrirem el món per primera vegada. Aquest ésser fràgil, tendre i vulnerable ens acompanyarà en un viatge dins de nosaltres mateixos a la recerca de la bellesa de lo humà. 

Neix des de la necessitat d'expressar el món intern de l'intèrpret. Avorrit en el temps, desconnectat de si mateix i amb falta d'iniciar algun projecte creatiu es troba immers en un espai on crea un nou jo (alter ego), el qual connecta amb tot allò que sent el mateix no connecta. A través de l'objecte del llum, té la idea de crear-se un personatge, el qual connecti amb aquest nen intern que perdem quan som adults i que vol que viatge amb ell durant tot el seu camí. La motivació de donar-li vida a l'objecte i ajuntar-lo amb el moviment fa que creï un món on uneix la bellesa del treball teatral de màscara al costat de la de moviment. Les eines utilitzades a través de la recerca són: teatre gestual, clown, dansa amb temporal i danses urbanes.

Peça de dansa contemporània + urbana.

ETÉREAS

La mitologia grega para de l’Èter com un element de llum pur i brillant nascut de l'obscuritat. Mitjançant una situació de tensió i disputa les intèrprets s'unifiquen per emprendre un camí on les seves ànimes trobin els plaers de viure en harmonia i alliberació. 

Peça de dansa contemporània + danses urbanes.

Crítica: We - Wiwbak + Etéreas

31/10/2022

Tres...

per Àlex Grande

We: Wiwbak + Etéreas
Sala Versus Glòries

Un espectacle de dansa creat pel ballarí Kiko López, presentat a la Sala Versus Glòries amb una doble peça: WIWBAK (When I Will Be A Kid ) i Etéreas.

La proposta comença amb un objecte inanimat que cobra vida, investiga i juga amb el moviment del cos. La segona peça mostra la unió de tres ànimes a partir del joc en el ritme. S'hi barregen dues disciplines, dansa urbana i dansa contemporània.

El joc de moviments dels intèrprets és impecable, es mostren subtils, suaus i enèrgics. Les peces estan molt ben combinades, amb diverses accions que t'emocionen de diferents maneres: et fan riure, et creen curiositat i et sorprenen. La història conté un rerefons que no és fàcil d'entendre en un primer moment, però a mesura que arriba el final hi acabes entrant i en surts meravellat.

Àlex Grande