Pale Blue Dot

informació obraDirecció:
Alberto Díaz
Sinopsi:

Com definiríeu la humanitat? Aquest és el punt de partida de Pale Blue Dot, un espectacle multidisciplinar que reflexiona sobre l’essència de l’ésser humà, l’espai i el més enllà.

La companyia O’Kompany està formada per l’alumnat de 2n de Batxillerat d’Arts Escèniques de l’Institut Doctor Puigvert que, abans de començar uns estudis artístics superiors, han pogut viure l’experiència de “ser” una companyia de teatre on tot estava per fer i tot era possible.

L’obra és el resultat del projecte educatiu Mètodes teatrals de creació col·lectiva, impulsat des de l’Institut Doctor Puigvert i el SAT! Teatre, amb la complicitat de la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. Dirigeix l’espectacle l’actor, director i docent Alberto Díaz, qui ha ofert el seu acompanyament al grup al llarg del curs.

Crítica: Pale Blue Dot

27/04/2023

Un sol punt

per Àlex Grande

PALE BLUE DOT

SAT!, 27 d’abril de 2023

Un espectacle creat per l'alumnat de l'Institut Doctor Puigvert, conjuntament amb el SAT! a la Fabra i Coats de Sant Andreu, en un procés de creació que ha dirigit l'Alberto Diaz.

Una obra on ens parlen del pas per la terra i de l'empremta que deixem en aquest món, que pot significar tot o res. La nostra rutina, els nostres pensaments, la necessitat de l'amor, l'amistat, la família, creences, cultures, ganes d'explicar i esbrinar que és el que està passant.

Per explicar-nos aquesta història utilitzen una escenografia molt simple, on li donen joc a tota l'obra. Els intèrprets donen el seu màxim, la banda sonora fa que t'enfonsis en cada escena que és única i especial. Les diferents danses t'emocionen pels seus moviments purs, per la veritat que diuen a cada passa, pel goig que et fan sentir. Cada personatge té la seva pròpia veu. L'obra t'ajuda a entendre que tots estem units i que tots estem fets d'aquesta unió, on molta gent va amb un mateix objectiu, on tothom té una finalitat, encara que unint forces sigui més senzill d'aconseguir.

Aquesta finalitat són ells, un tros de pols enmig de l'univers que ens explica la seva història, els seus pensaments, sentiments. En aquest espectacle empatitzar amb ells et donarà l'alegria del dia, gaudeixes tant com ells ho han fet creant-lo. En la funció han aconseguit posar-me la pell de gallina a cada passa, en cada moviment, cada paraula. És un moment per desconnectar de la realitat, endinsar-me a les seves vides i reflexionar: val la pena que tothom escolti la seva pròpia pregunta.

Àlex Grande