Nerium Park

informació obraEstrena:
Estrena
Autoria:
Josep Maria Miró
Direcció:
Josep Maria Miró
Intèrprets:
Roger Casamajor, Alba Pujol
Escenografia:
Enric Planas
Vestuari:
Albert Pascual
So:
Carles Cors
Producció:
Verins Escènics, Premi Quim Masó 2013
Sinopsi:

En Gerard i la Marta s’han traslladat a una flamant urbanització acabada de construir. Són joves, tenen feina i volen millorar socialment, però no haurà passat ni un mes de la seva arribada quan s’adonen que res és com s’esperaven que seria... L’última obra de Josep Maria Miró, talent a l’alça de l’autoria catalana gràcies a El principi d’Arquimedes, va guanyar l’últim Premi Quim Masó per unanimitat amb aquest thriller social, que és alhora un retrat fidel de la generació criada sota la ideologia del pelotazo urbanístic i la descripció de la superficialitat de les relacions humanes. Miró ens pregunta: quina és la base de les nostres relacions? Som tan materialistes com els altres? Estem preparats per al pitjor?

Crítica: Nerium Park

28/02/2018

Un thriller d'estil natural

per Gemma Lax

Nerium Park Sala Beckett, 18 de febrer de 2018

No sempre és fàcil crear un thriller que aconsegueixi un clima de tensió i neguit entre els espectadors, però Josep Maria Miró, director i autor de l'obra, i tot l'equip de realització ho han aconseguit. Nerium Park tracta la història d'una parella, la Marta i en Gerard, que es compren un pis a una urbanització als afores. L'espectador acompanya a aquests dos personatges durant tot un any i veu com, a poc a poc tot el que pensaven que estaven construint junts, un pis nou, amb piscina, poder crear una família o compartir les seves experiències diàries, realment s'estava enfonsant per l'altre costat. Miró estructura l'obra en 12 escenes corresponents als mesos de l'any, en les quals dosifica i fragmenta la informació i els detalls. L'obra mostra a la generació que va ser víctima de la crisi immobiliària espanyola i com pot el context socioeconòmic en què es viu afectar a una relació de parella. Pot ajudar tenir una relació en moments d'asfíxia?

L'obra està protagonitzada per Roger Casamajor i Alba Pujol, ambdós realitzen una excel·lent interpretació plena d'organicitat i naturalitat que aporta aquesta veracitat a la història i que ajuda a crear aquest clima d'inquietud. Una posada en escena molt intel·ligent amb una escenografia clara i ben visualment dibuixada per entendre aquesta convenció teatral des de públic .

Gemma Lax @acte_16