Estimat futur jo. El musical

informació obraDramatúrgia:
Ignasi Barris
Composició musical:
Ignasi Barris
Direcció:
Ignasi Barris
Sinopsi:

En Bru fa tres dies que no surt de l’habitació. A fora, s’hi troben els problemes amb què tot adolescent s’ha hagut d’enfrontar: les amistats efímeres que es comencen a desfer, els canvis d’humor, la recerca de la vertadera vocació... En Bru es troba perdut, enclaustrat i frustrat. No sap qui és ni qui vol ser.

A partir de la troballa d’un diari personal amb escrits de dues noies del passat que parlen sobre les seves experiències, la violència domèstica, el futur, la transcendència de les seves vides... començarà a entendre les seves arrels i a entreveure el seu camí dins el caos eixordador de la seva existència.

Ignasi Barris estrena la seva primera posada en escena de teatre musical. Un diari personal que exposa els problemes i experiències que afronten els adolescents per trobar el camí del seu futur.

Crítica: Estimat futur jo. El musical

08/01/2024

Un viatge constructiu

per Àfrica Bonet-Ragel

Estimat futur jo. El musical

Sala La Planeta, 29 de desembre 2023


El jove dramaturg Ignasi Barris ens permet endinsar-nos en el viatge personal d’en Bru, el protagonista del musical. “Estimat futur jo. El musical” és un projecte sorgit del Treball de Recerca que va fer el mateix dramaturg durant batxillerat i que gràcies al seu valor, al seu esforç i al seu talent, s'ha fet realitat. Aquest musical ens descobreix les arrels d’en Bru a través d’un diari on dues persones ja han escrit el seu recorregut vital, totes les seves pors, els seus reptes… D’aquesta manera, el protagonista intentarà trobar respostes a totes les seves preguntes sobre el futur i entendre’s a si mateix. 

L’Ignasi Barris no està sol sobre l’escenari, sinó que l’acompanyen 5 actrius més: Isolda Fita Matas, Xènia Thió, Rut Pi, Jana Garcia i Laia Torres. Un repartiment amb molt de futur, així es percep en unes interpretacions tan ben treballades, que en algun moment, a més d’un, van fer caure la llagrimeta. 

Cal destacar l’escenografia austera; un llit, una butaca i un escriptori, amb els quals et transportaven a l’any 1947, tornant al 2005 cap al 2023. Així doncs, no cal gairebé res més per entrar en la mateixa bombolla en la qual viu el protagonista.

Les cançons de l'espectacle (que es poden trobar a Spotify o YouTube) no et deixen indiferent, ja que amb les seves coreografies originals i les veus tan característiques et captiven completament.

Així que si mai us heu sentit perduts en el vostre camí o heu estat indecisos a l’hora d’escollir el vostre futur, us sentireu identificats amb aquest espectacle i us farà reflexionar en diversos aspectes, com la importància de ser un mateix i guiar-te pel que t’agrada fer. 


Àfrica Bonet Ragel