Assajar és de covards

informació obraCompanyia:
Casa Real
Sinopsi:

Aquests dies de confinament no hi ha teatre. Amb l'objectiu de reconfortar i acompanyar aquests dies de soledat i estranyes, moltes companyies que han penjat vídeos dels seus muntatges. Recomana, sensible a la iniciativa desinteressada dels artistes, els ordena a través del web.  


Podreu accedir a les gravacions clicant la pestanya del video de les fitxes.

Si tens dificultats, clica aquí


Assajar és de covards és una lectura dramatitzada, un concert i una jam session actoral en la mateixa vetllada. Una sessió irrepetible on es proposa a actors, directors, músics, dramaturgs, realitzadors, fotògrafs, artistes plàstics, dissenyadors i fins i tot al públic la bogeria de fer un salt al buit...i a caure d'empeus. Assajar és de covards és un autèntic pollastre. Hi ha algun pla millor per al proper dilluns al vespre?

Això va de traslladar la mecànica de les jam session de jazz a les lectures dramatitzades de textos teatrals. En altres paraules: això va de tirar-se a la piscina. Per això es titula "Assajar és de covards": Perquè els actors que llegeixen els textos no han treballat mai junts, perquè el director acaba de conèixer els que seran els seus actors, perquè el dramaturg no havia vist el director en tota la seva vida, perquè el fotògraf i el realitzador no saben què fotografiaran i perquè el músic va creant l'ambient sonor a mesura que es va desenvolupant l'escena. I el més important de tot: Perquè els espectadors que vulguin poden substituir qualsevol dels actors participants per interpretar ells mateixos el personatge que més els hagi agradat. Realment, per participar a Assajar és de covards cal fer gala d'una indiscutible valentia... O d'indiscutible inconsciència! 

El Tantarantana en programa un dilluns al mes.

Crítica: Assajar és de covards

29/11/2017

Unes noves regles del joc al teatre

per Cèlia Ventura

Assajar és de covards CC Can Felipa, Festival RBLS, 18 de novembre de 2017 Vols fer d’actor? Has escrit alguna cosa i vols portar-ho a escena? Vols dirigir una peça? Toques un instrument? … En aquest espectacle tothom s’hi pot apuntar i aportar el seu petit gra de sorra. Assajar és de covards és una proposta diferent que es nega a caure en els convencionalismes. Per començar l’equip no es coneix fins una horeta abans, és aleshores que es reparteixen els textos, fan algunes lectures i decideixen la il·luminació, el vestuari i l’escenografia. Quan el públic entra, el que viuen (acompanyats d’una beguda gratuïta) és una experiència, veuen dues lectures dramatitzades, un concert i fins i tot tenen l’oportunitat de participar. Vaja, que no només es passa una estona d’allò més entretinguda sinó que també poden repetir perquè l’obra sempre canvia! Amb propostes com aquestes el teatre aconsegueix no només reinventar-se i evolucionar sinó també apropar-se al públic, demostrant que el concepte d’obra està molt més a prop del que acostumem a veure. Tot i que la idea encara té aspectes per millorar (com ara que s’allarga molt o que a vegades l’humor és una mica massa simple) és una proposició molt interessant que posa damunt la taula unes noves regles de joc. Afegir abans d’acabar que aquest espectacle el vaig veure a través de RBLS, un festival per joves que es va donar del 16 al 19 de novembre i en el qual #novaveu va tenir el plaer de participar. Cèlia Ventura @soctastaolletes