S'inunda Venècia

informació obra



Direcció:
Miquel Mas Fiol
Intèrprets:
Bel Albertí , Joan Girart, Bet Palou, Toni Vich
Il·luminació:
Joan Seguí
So:
Joan Seguí
Companyia:
Los Moñekos
Autoria:
Los Moñekos
Sinopsi:

A S'inunda Venècia, dos matrimonis burgesos es retroben a Venècia durant el fenomen d’aqcua-alta.
A causa de les altes pluges, les parelles es veuen obligades a passar tot un dia tancats dins l’hotel , on hi descobriran que no és or tot el que llueix i que les seves vides, tot i que parteixen d’un mateix punt, no tenen res en comú.

Amb tintades de la dramatúrgia francesa ‘’de la paraula’’ de Yasmina Reza o Nathalie Sarraute; S’inunda Venècia és una comèdia naturalista sobre les relacions humanes, l’esnobisme i les expectatives de futur fallides. Un retrat realista sobre els problemes dels matrimonis, els contrasts entre burgesia , i la falta de tolerància en aquesta societat, cada vegada més interconnectada.

Crítica: S'inunda Venècia

19/04/2018

Acqua-alta!

per Joana Cortils

S'inunda Venècia Porta 4, 14 d'abril de 2018

La companyia mallorquina Ovnipresents Teatre aterra a Porta 4 tots els dissabtes d'abril i ho fa amb una creació pròpia: S'inunda Venència de Miquel Mas Fiol, un jove dramaturg que amb només 19 anys va escriure aquesta obra i ara, dos anys després, la dirigeix. Estrenada el passat mes d'octubre a Mallorca ja ha recorregut una desena de pobles.

L'obra relata la trobada casual de dues parelles durant un cap de setmana a Venècia, interpretades per Bel Albertí i Joan Girart, un matriomoni senzill sense gaires pretencions, i Bet Palou i Toni Vich,  una parella més aviat sofisticada. Elles eren amigues a l'escola, de petites, quan davant hi tenien tot un món d'oportunitats i les esperances engreixaven dia rere dia les seves expectatives. En quin moment aquestes es van començar a desinflar? Un text agut que ens fa reflexionar si conformar-nos amb el que tenim és un signe de debilitat i resignació o, més aviat tot el contari, el que es tracta és de saber valorar i honrar allò que som. Quatre personatges molt diferents i ben caracteritzats de la mà de quatre joves promeses.

Amb una posada en escena senzilla però enginyosa, de dos biombos en fan un jacuzzi, recreen l'hotel d'on no en podran sortir a causa de l'acqua-alta que pateix la ciutat de Venècia, completament negada d'aigua durant aquells dies. Però l'important és el que hi passarà dins, com es veuran obligats a relacionar-se entre ells fent plantejar als espectadors si l'hipocresia, en segons quina ocasió, pot ser la nostra aliada o, per contra, l'únic que fa és allargar l'agonia del què inevitablement petarà.

Una comèdia dinàmica i entretinguda, d'un humor genuïnament mallorquí, que ens alguns moments portarà els actors a extrems delirants que de ben segur ens arrancaran una rialla. Aquest text sense complexos, que bé podria ser d'un autor consagrat, ens convida a ofegar les expectatives i a posar-nos a viure!

Joana Cortils