Cavallet de mar o el peix invisible

informació obraAutoria:
Pau Coya
Direcció:
Rebeca del Fresno
Intèrprets:
Marc Torres
Escenografia:
Joan Fullana
Il·luminació:
Joan Fullana
Vestuari:
Pau Nieto
So:
Pere Joan Company
Vídeo:
Laura Bonnín
Sinopsi:

En Martí té vint anys. En fa un que va iniciar la seva transició i que va començar a administrar-se testosterona per modificar el seu cos. La seva vida pren un gir inesperat el dia que va a recollir els resultats d'unes anàlisis endocrines rutinàries i descobreix que està embarassat de tres setmanes. Mentre pren una decisió, l'obra transcorre en forma de monòleg on el protagonista reflexiona sobre el seu cos, la seva transició i els codis de gènere establerts.

Crítica: Cavallet de mar o el peix invisible

06/11/2023

El meu cos és vàlid

per Àlex Grande

Cavallet de mar o el peix invisible

Dimarts, 31 d'octubre, 2023, Sala Flyhard

Alguna vegada t'has parat a pensar en la diversitat de cossos? Moltes vegades m'he plantejat aquesta pregunta quan vaig a comprar roba: "perquè no m'arriben els pantalons als turmells?", "perquè és tan estret?" Podria fer una llista infinita, però sempre que hi he pensat eren cossos cis normatius... Després de veure la història del Martí Moll vaig pensar "cal caure en l'estereotip per ser qui vull ser?"

El Martí Moll (Marc Torres) ens explica la història d'un noi trans que es queda embarassat i ha de parar el seu tractament d'hormonació, un dia es troba un nen en el bus que fa que s'ho torni a preguntar tot: no sap si seguir o no, quedar-se amb el bebè o avortar... Ha tornat a plantejar nous dubtes sobre la seva transició, s'ha donat l'oportunitat de conèixer més històries i ha decidit compartir-ho. Una història commovedora, no desconnectes ni un segon, fa que et generis dubtes interns i t'autoqüestionis.

Aquest espectacle, escrit pel Pau Coya i dirigit per Rebeca del Fresno, no cau en l'estereotip d'explicar la història d'una persona trans, que no tot és un drama i superdifícil, que també es pot gaudir, riure, plorar i estimar, tot amb ritme i potència. Al final ens fa entendre que "tots els cossos són vàlids i no soc menys per no seguir la norma".

Alex Grande

@alex_gral_27