El que hi ha rere els relats oficials

Veus de Txernòbil
Espai Brossa, 20 de setembre de 2018

No està gens malament començar la temporada amb una proposta integrada per joves talents sortits de l’Institut del Teatre. La companyia Potcuia, sota la direcció de Joan Cusó, presenten Veus de Txernòbil, una creació col·lectiva basada en el llibre amb el mateix nom de Svetlana Aleksiévitx i el documental Àvies de Txernòbil.

El resultat és un projecte multidisciplinar on hi tenen cabuda teatre d’objectes, dansa, teatre físic, marionetes o audiovisuals. Tot al servei d’unes càpsules independents que, agrupades, conformen una visió general de la catàstrofe de Txernòbil, una tragèdia contemporània.

La cia. ha realitzat una feina d’investigació plena de sensibilitat i tècnica, atorgant un gran protagonisme a la poètica visual dels objectes i el moviment. L’objectiu era copsar de la manera més honesta possible les paraules d’un llibre que trenca tots els esquemes pel que fa al tractament de la història. Una praxis que fuig dels relats oficials i que s’interessa per l’experiència viscuda pels supervivents, les veus que van patir i encara pateixen les conseqüències d’aquell accident nuclear.

Un muntatge necessari que ajuda a entendre la història des d’un punt de vista absolutament humà.

Raúl Coluche
@RaulColuche

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *