24 hores de la vida d'una dona

informació obraIntèrprets:
Marc Parejo, Germán Torres, Anna Tamayo
Interpretació musical:
Josep Ferré, Sílvia Carbajal/ Marta Morán, Irene Celestino/ Álvaro Llorente
Direcció:
Ignacio García
Dramatúrgia:
Christine Khandjian
Composició musical:
Sergei Dreznin
Direcció Musical:
Josep Ferré
Adaptació:
Roser Batalla
Escenografia:
Arturo Martín Burgos
Il·luminació:
Juanjo Llorens
Coreografia:
Helena Martín
Vestuari:
Ana Garay
Ajudantia de direcció:
Amparo Pascual
So:
Nacho García, Albert Ballbé / Jordi Ballbé
Autoria:
Anna Tamayo
Sinopsi:

“El destí pot posar la teva vida en joc a una sola partida;  moure fitxa és l'única cosa que et queda per guanyar… o perdre”.
Després de l'èxit obtingut al Teatro de la Abadia de Madrid, on es va haver de prorrogar les representacions, Silvia Marsó i la seva companyia, estrenen a Catalunya, 24 hores de la vida d'una dona l'espectacle musical basat en la novel·la del prestigiós escriptor austríac Stefan Zweig. 
Aquesta adaptació teatral dirigida per Ignacio García conjuga la música original del rus Sergei Dreznin i la dramatúrgia dels autors francesos Christine Khandjian i Stéphane Ly- Cuong. 
Acompanyats en directe per una orquestra de cambra dirigida per Josep Ferré, els actors catalans, Silvia Marsó, Marc Parejo i German Torres, ens conduiran fins a la Costa Azul, el Casino de Montecarlo, la Riviera i l'antiga Viena… endinsant-nos en una historia emocionant, tòrrida, trepidant, amb uns personatges carregats de força, que es debaten entre el be i el mal, entre la moral i les més profundes passions… i viure aquest remolí emocional que amb prou feines dura vint-i-quatre hores, però que transforma als protagonistes per sempre.

Crítica: 24 hores de la vida d'una dona

07/02/2019

El secret de la teva vida

per Eva Campos

24 hores de la vida d'una dona Teatre Ateneu de Cerdanyola, 25 de gener de 2019 [caption id="attachment_4094" align="aligncenter" width="1024"] Foto extreta de Clara Pérez Distribución.[/caption]

En menys d'un dia la teva vida i els teus sentiments poden canviar: pots trobar allò que et marcarà per sempre, pots fer allò que no havies fet abans i pots amagar al teu cor el moment en què et vas sentir més viva que mai…

24 hores de la vida d'una dona és una obra musical d’Stefan Zweig dirigida per Ignacio García, repensada en petit format, i interpretada pels experimentats Silvia Marsó (Senyora C), Marc Parejo (jove) i Germán Torres (home).

Tot i que el començament de l’obra és una mica confús, una vegada entrem en el record d’aquesta dona que encarna la Silvia Marsó, la història secreta de l'aristòcrata Senyora C es definirà i ens cridarà a parar-li atenció per gaudir-la. L'espai escènic està molt aconseguit amb pocs elements, és a dir, senzillesa adaptable i efectiva. El bon disseny de llums crea escenes cinematogràfiques precioses i íntimes amb pocs focus.

El que més es gaudeix és la música en directe, original d’en Sergei Dreznin i dirigida pel Josep Ferré (al piano), i les veus dels mateixos actors i actriu (òbviament!). Tot i que no se'ns queda a la memòria cap melodia en concret, hi ha unes notes que ens acompanyen durant tota l'obra i ens donen la sensació d'unitat. Les lletres no són impressionants però tampoc cauen en la repetició i ens ajuden a entendre els complexos sentiments dels personatges, a més de fer avançar la narració.

Ara bé, hi ha cançons on dóna la sensació que es tallen llurs clímaxs, especialment en els personatges masculins, i per tant, també queden escurçats moments que haurien de ser més crítics i àlgids. No podem dir el mateix dels moments de la Silvia Marsó, on la seva veu excel·lent ens impacta i és innegablement aquella en qui ens fixem.

Malgrat tots els bons elements i les espectaculars veus dels actors i l’actriu, la història no acaba d'arribar completament al cor de l'espectador i es fa una mica llarga. Es queda en una anècdota que no acaba de donar un missatge clar o tenir l'efecte moralitzador o crític que sembla pretendre.

Eva Campos @plataristic