Marc Rosich torna a dirigir un musical al Lliure (va signar amb èxit Renard o el Llibre de les bèsties el 2016). Ara es tracta d'un muntatge inspirat lliurement en el relat La bruixa de Cadaqués de Miquel Berga, publicat a la col·lecció infantil El vaixell de vapor el 2014. En signa la música original Carles Pedragosa, que fa un homenatge al gènere musical autòcton, l’havanera, però també una paròdia dels hits ie-ie dels 60.
Un espectacle d'El Lliure del futur.
La Bruixa de la Tramuntana
Teatre Lliure, 1 de març de 2020
Us imagineu el poble de Cadaqués ple d’altíssims hotels a primera línia de mar? Encarat plenament a l’explotació turística al més pur estil Benidorm? Així és com l’anhela la Bruixa de la tramuntana, el personatge malèfic d’aquesta història feta música, escrita i dirigida per Marc Rosich a partir del conte de Miquel Berga, La bruixa de Cadaqués. Amb Carles Pedragosa com a compositor musical i, aquest cop també, com a intèrpret al costat de Clara Moraleda, Toni Viñals i Maria Santallúsia. Tots quatre formen un esplèndid equip que veurem multiplicar-se per crear un munt de personatges que ens expliquen aquesta rondalla per a tots els públics.
Un desplegament escenogràfic i de vestuari que ens transporta al poble de Cadaqués dels anys seixanta; terrats de casetes blanques on hi campen gats ben animats, un alcalde que pensa més en les seves butxaques que en la gent del poble i deixa via lliure a la Bruixa de la Tramuntana, interpretada per una magnífica Maria Santallúsia, amb el seu pla d'urbanització turística i, de passada, de fer desaparèixer, amb el seu "aquí només hi pinto jo", el pintor de Port Lligat, un genial Dalí encarnat per Carles Pedragosa.
Veurem l'escenari omplir-se d'hotels, gratacels, rètols de 24h amb llums de neó, tot plegat un malson que gràcies als gats coreografiats per Bealia Guerra, amb un treball de cos tant coordinat com incansable, aconseguiran salvar Cadaqués de la massacre de l'explotació turística més salvatge, com no podia ser d'altra manera. L’espectacle està farcit de cançons que el fan molt amè; tot i que la seva durada, 70 minuts, és un xic llarga pel públic més menut.
Una obra que també estan veient moltes escoles i que compta amb material didàctic per treballar amb els alumnes, us queda fins a finals d’aquesta setmana per anar-la a veure.