Bull

informació obraIntèrprets:
Joan Carreras, David Bagés, Marc Rodríguez, Mar Ulldemolins
Producció:
Sixto Paz Produccions
Autoria:
Wajdi Mouawad
Direcció:
Mario Gas
Sinopsi:

Un text incisiu que camina sobre la prima línia que hi ha entre la política d’oficina i el bullying escolar. Bull ofereix seients de primera fila en un ring en què tres treballadors lluiten per mantenir la seva feina. 
En aquest sentit, aquest poderós text de Mike Bartlett mostra la destrucció amb l’elegant i estudiada tècnica d’un torero assetjant un toro.

Crítica: Bull

26/03/2018

Panem et circenses

per Cèlia Ventura

Bull La Villarroel, 8 de març de 2018 Al començament la veu de David Bagès ens diu “toreges o et toregen?”, i a Bull sabrem des del minut 1 que és el Thomas (Marc Rodríguez) que és torejat pels seus companys de feina (Joan Carreras i Mar Ulldemolins). El públic esdevindrà el qui observa però res no diu (i fins i tot riu en algunes acusacions), el qui presencia aquest bullying directe, el qui compra llaminadures per observar l’espectacle (panem et circenses que deien a Roma). L’obra recorda lleugerament a El mètode Gronholm segurament per aquesta competitivitat feroç a l’oficina, tot i que manca de girs argumentals. Des del començament sabrem qui és torejat però també qui són els “dolents” i fins i tot intuirem el final. Tot i això l’obra no s’arriba a fer repetitiva perquè la seva curta durada (és d’una hora) fa que adquireixi dinamisme. En conclusió, Bull és una obra curta, que busca incomodar el públic i no s’arrisca a grans plot twists però que compta amb un gran repartiment i que ens fa pensar, no només en què faríem nosaltres si tinguéssim aquesta situació a les mans, sinó en com de present està el bullying en el nostre dia a dia. Cèlia Ventura @soctastaolletes