El gran comediant

informació obraDirecció:
Joel Joan, Hèctor Claramunt
Intèrprets:
Joel Joan, Xavi Mira, Sandra Monclús, Àfrica Alonso, Eduard Muntada
Autoria:
Joel Joan, Hèctor Claramunt
Sinopsi:

Després de l’èxit d’Escape Room, els seus autors tornen a provar sort amb una nova comèdia escrita a quatre mans. Ara, Joel Joan i Héctor Claramunt fixen la seva àcida mirada en el món dels artistes, un terreny que ja van trepitjar amb la recordada sèrie El crac. Una història d’èxit i fracàs, d’egos, enveges, rivalitats i discursos motivadors. Una competició entre amics que arribarà a ser literalment una qüestió de vida o mort. Els amics són en Llorenç, actor famós i diví, i l’Ernest, que ha arribat als 50 anys i no ha acabat mai de sortir-se’n. A punt de tirar la tovallola, rep l’ajuda d’un dels millors coach d’autoajuda i les coses comencen a canviar. Potser massa.

Crítica: El gran comediant

07/11/2021

Sitcom en escena

per Aitana Pérez Navarro

Primera crítica de l'Aitana Pérez

El gran comediant
Teatre Municipal de Girona /Temporada Alta, 22 d'octubre de 2021

El gran comediant és una obra de teatre escrita a quatre mans per Joel Joan i Héctor Claramunt i dirigida pel primer. El director de l'obra representa el personatge protagonista: Llorenç Tortosa, un actor bastant cregut amb una carrera que fa anys que està encallada, no aconsegueix despuntar ni accedir a Broadway com ell desitjaria.

La comèdia té una durada d'unes dues hores, encara que la primera part és bastant planera amb una història que roda lentament, encara que no per això és menys divertida, ja que pràcticament tot el teatre de Girona va estar rient. El gran comediant aconsegueix esbossar un somriure en la cara dels seus espectadors/es, amb un humor d'estil sitcom i una trama bastant predictible amb un final una mica difícil d'entendre.

L'obra té lloc en un apartament molt ben trobat gràcies a l'escenografia de Pep Oliver i Raúl Pérez, que aconsegueixen transportar-nos dins de l'escena i fer-nos oblidar el que passa al voltant. Aquesta escenografia està acompanyada d'un vestuari que aconsegueix combinar molt bé els colors per a oferir-nos un conjunt visual excel·lent.

Per acabar, m'agradaria destacar l'actuació de Xavi Mira, qui per a mi va realitzar una actuació notable en què vèiem al personatge més enllà del text.

Aitana Pérez